okt 15, 2020
7 Views
0 0

Újabb szenzációs ötlettel rukkolt elő az Ikea – Ezzel a környezért is nagyon sokat tesznek majd

Written by

9 perce

Ikea környezetvédelem klímaválság bútor

Újabb lépéseket tesz a svéd nagyvállalat a Földünk megóvása érdekében /Fotó: Northfoto/

Újabb lépéseket tesz a svéd nagyvállalat a Földünk megóvása érdekében /Fotó: Northfoto/

Blikk-információ Blikk-információ

Az Ikea az elmúlt időkben el kezdett nyitni a fenntartható fejlődés irányába, újabb és újabb ötletekkel rukkolnak elő, melyekkel kicsit tehetünk a bolygónk megvédésnek érdekében. Most pedig itt az újabb kezdeményezés: visszavásárolja a már feleslegessé vált bútorokat.

Ez először az Egyesül Királyságban és Írországban lesz elérhető. Maga a visszavásárlás pedig úgy fog zajlani, hogy azok, akik visszaviszik a jó állapotú bútorukat, egy vásárlási utalványt fognak kapnak.

(A legfrissebb hírek itt)

Persze a még használható, jó állapotú darabokat lehet visszavinni, erre 3 kategóriát hoztak létre: ‘újszerű’ – ezeknek az eredeti árának az 50%-át fizetik vissza, ‘nagyon jó’ – ezeknek a 40%-át, a ‘megkímélt’ állapotú bútoroknak pedig a 30%-át. Lényegében bármilyen bútordarabot vissza lehet cserélni, a lényeg az, hogy már összeszerelt állapotában kell bevinni az áruházba.

Ami megint csak jó hír, hogy az utalványok bármikor beválthatóak, nincsen semmiféle időkorlát – ezzel is próbálják csökkenteni a kényszeres, felesleges vásárlást. Hege Sæbjørnsen, az Ikea Egyesült Királyságért és Írországért felelős fenntarthatósági ország-vezetője kihangsúlyozta, hogy a klímaválság egy komoly globális probléma, mindenkit érint: “Az újrahasznosítás egy üzleti lehetőség és egyben a felelősségtudat elismerése is. A klímaválság mindannyiunktól megköveteli, hogy gyökeresen újragondoljuk fogyasztási szokásainkat” – olvasható a CNN oldalán.

(Kapcsolódó: Már biztos: nyáron érkezik az Ikea szenzációs újítása)

Az amúgy is világhírű Ikea weboldala a vírusnak köszönhetően még jobban fellendült, hiszen rengeteg embernek kellett átalakítania az otthonát a munka és a tanulás miatt. Az adatok szerint az augusztusig számított 12 hónap alatt 45%-al emelkedett az online értékesítés, ez nagyjából 4 millió látogatót takar a weboldalukon.

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson? Ezzel rukkolt elő a Huawei (x)
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni kozmetikumot? Íme a titok! (x)
Ikea környezetvédelem klímaválság bútor visszavásárlás fenntartható fejlődés

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/ikea-butor-visszavasarlas-fenntarthato-fejlodes/hnstrfs

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?