márc 30, 2021
9 Views
0 0

Újabb, Navalnijt kezelő orvos halt meg

Written by

Közleményben jelezte az Alekszej Navalnijt a mérgezése után ellátó omszki kórház, hogy elhunyt Rusztam Agisev a traumatológiai és ortopédiai osztály vezetője. A szöveg szerint Agisev tavaly decemberben kapott sztrókot, és azóta nem épült fel, az okozta a halálát is.

Nem mindenki hiszi azonban el, hogy minden úgy történt, ahogy leírták a 63 éves orvos halálával kapcsolatban. Például a Mihail Hodorkovszkij Putyin-ellenessé vált oligarcha is azt idézte fel, hogy nemrég Szergej Maximisin, az omszki sürgősségi kórház főorvos-helyettese is meghalt viszonylag fiatalon.

A Szabad Európa orosz verziója pedig azt is hozzátette a történethez, hogy szintén mostanában egy harmadik vezető orvos a kórházból pedig egy magánklinikára szerződött, azzal indokolva a váltást, hogy megunta az adminisztrációs munkát.

Navalnijt tavaly nyáron szállították az omszki kórházba, miután a szibériai Tomszkból Moszkvába tartó repülőúton megmérgezték. A gép Omszkban szakította meg útját, mert az orosz ellenzéki politikus olyan rossz állapotba került, hogy azonnali kórházi ellátást igényelt. Navalnijt az omszki kórházban lélegeztetőgépre tették és mesterséges kómába helyezték, majd néhány nappal később egy berlini klinikára szállították, ahol öt hónapot töltött.

Az omszki kórház Putyin pártjában tag főorvosa (kiemelt képünkön), Alekszandr Murakovszkij úgy nyilatkozott Navalnij állapotáról, hogy azt anyagcsere zavar okozhatta.

Az orosz ellenzéki politikus januárban tért vissza Moszkvába, ahol a reptéren letartóztatták, nem sokkal később bíróság elé állították és három és fél év börtönre ítélték. Az ítélet óta több tüntetést is tartottak Navalnij mellett Oroszoroszág-szerte.

Navalnijt jelenleg egy büntetőtelepen tartják fogva, ahol aludni sem nagyon hagyják.

24.hu/kulfold/2021/03/30/ujabb-navalnijt-kezelo-orvos-halt-meg/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?