márc 30, 2021
10 Views
0 0

Újabb munkanélküliségi hullámra lehet számítani Magyarországon? Ezt mondja a szakértő

Written by

Komoly meglepetést okozott a hazai munkanélküliek számának csökkenése az első havi adatokhoz képest Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője számára. Ahogy arról a Blikk is beszámolt, januárhoz viszonyítva a munkanélküliek száma 25 ezerrel, a munkanélküliségi ráta 0,5 százalékponttal csökkent.

(A legfrissebb hírek itt)

Virovácz, mint elmondta, ez azt jelenti, a magyar munkaerőpiac egészen ellenálló a koronavírus-járvány ellen, ugyanakkor arra figyelmeztet – könnyen lehet, hogy ez az adat csak átmeneti.

A szakember szerint ugyanis a márciusi bezárások, amelyek egyaránt érintették a szolgáltatásokat és az üzletek nagy részét is, várhatóan ismét megemeli majd a munkanélküliek számát. Ráadásul az előző havi adatok lényegiben a munkaerőpiacról kivonulók miatt mutathatott csak javulást.

Horváth András, a Takarékbank vezető elemzője arra számít, idén a munkanélküliség 4 százalék körül alakul majd, de ahogy azt az Index is idézte tőle: a kormány munkahely védelmi intézkedései, a bértámogatások, az átmeneti adócsökkentések, a vállalati és lakossági törlesztési moratórium érdemben hozzájárul a munkahelyek megőrzéséhez.

#ad-bank360::before {content: ‘hirdetés’; display: block; font-weight: 700; font-size: 12px; text-align: center; line-height: 26px; color:#acacac; background-color: #F5F5F5}
.szm {background-color: #F5F5F5;}
.szm p {margin: 5px; font-size: 1rem;}

Kiszámítható kölcsöre van szüksége?

Fix törlesztő, forint alapon a teljes futamidőn keresztül. A Bank360 hitelkalkulátorával
könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/magyarorszag-munkanelkuliseg-ujabb-hullam/7mrsv8d

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?