márc 28, 2021
11 Views
0 0

Újabb kiutazási tilalmat vezettek be Tirolban

Written by

Több videót a 444-re!

Támogatom

Március 31-től az ausztriai Észak-Tirolból csak negatív koronavírus-teszteredmény birtokában engedélyezik a kiutazást brit variáns újabb mutációjának elterjedése miatt – közölte a tartományi vezetés vasárnap. 

A tájékoztatás szerint eddig 216 embert regisztráltak, akinek a szervezetében kimutatták a brit vírustörzs E484K kódjelű mutációját. A kiutazás feltételeként meghatározott tesztkötelezettség április 14-ig lesz egyelőre hatályban. A tiroli vezetés közölte, hogy szerdáig kiépítik a PCR-tesztelési kapacitásokat a kufsteini körzetben. Meghatározott köztereken kötelező lesz FFP2-es maszkot viselni a városban. 

Fotó: SVEN HOPPE/dpa Picture-Alliance via AFP

Az egészségügyi minisztérium szerint az új vírusváltozatot eddig csak szórványosan mutatták ki Ausztria más részeiben. A közegészségügyi hatóságok most azon vannak, hogy meghatározzák az új variáns tulajdonságait. Hangsúlyozták, hogy döntő jelentőséggel bír, milyen kihatással lesz ez a változat a koronavírus elleni oltóanyagok hatékonyságára. Jelenleg Tirolban egy páciens fekszik intenzív osztályon, aki ezzel a mutációval fertőződött meg. „Nagyon figyelmesen követjük a helyzetet és óvintézkedésként különösen szigorú mércét alkalmazunk ennek a koronavírus-típusnak a megfékezésére” – közölte Elmar Rizzoli, a tiroli válságstáb vezetője. Hozzátette, hogy a korábbi hetekhez hasonlóan most is komoly erőfeszítéseket tesznek a kontaktkutatásra. Helyi intézkedésekkel, mint például a kiutazási tesztkötelezettséggel és kontaktkutatással sikerült gátat szabni a dél-afrikai variáns terjedésének, így 193-ről a mostani 25-re csökkentették az ezzel a mutációval fertőzöttek számát. 

Az ausztriai Tirol tartományból – Kelet-Tirolt leszámítva – február 12. és március 11. között csak negatív koronavírus-teszteredmény birtokában engedélyezték a kiutazást a koronavírus korábbinál fertőzőbb dél-afrikai mutációjának megfékezése érdekében. Ausztriában a járvány kitörése óta 536 465 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 9256-an haltak meg a kórban. (MTI)

444.hu/2021/03/28/ujabb-kiutazasi-tilalmat-vezettek-be-tirolban

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?