ápr 28, 2021
14 Views
0 0

Újabb infektológus szólalt fel a nyitás ellen – Többen úgy gondolják, emiatt robbanhat be csak igazán a járvány

Written by

Mint arról kedden a Blikk is beszámolt, Zacher Gábor infektológus is hasonló véleményt fogalmazott meg: ő úgy érzi, a teraszok nyitása túl hirtelen volt, az ország még nem volt felkészülve a villámgyorsan kialakuló tömegjelenetekre, ahhoz pedig, hogy ezek után ne robbanjon be a járvány, csodára lenne szükség.

(A legfrissebb hírek itt)

Az ő véleményét osztotta Pusztai Erzsébet egészségügyi szakértő is. Szerinte nem a beoltottak számához, hanem a védtelenekéhez kell igazítani a járvány kezelését, majd hozzátette: az elmúlt időszakban tapasztalt csökkenés nem az oltásoknak, hanem az eddigi szigorú korlátozásoknak köszönhető.

(Ez is érdekelheti: Pontosították a 4 millió beoltottnál életbe lépő szabályokat: tömött terasz mehet, étterem mehet vakcinaigazolvánnyal, nagy házibuli tilos)

A védettségi igazolványról, illetve arról, hogy a kormány ahhoz kötne egyes szolgáltatásokat, azt mondta: „A vírus nem fogad szót kormányrendeleteknek”. Pusztai szerint nem szabad elfelejteni, hogy olyanok is megkapták már a kártyát, akik még csak az első oltáson vannak túl, náluk viszont egyáltalán nem biztos, hogy kialakult a megfelelő védettség, nem beszélve arról, hogy a vírust továbbra is terjeszthetik.

A műsor végén az infektológus szót ejtett a napokban megjelent, hatalmas botrányt kavaró kormányzati táblázatról is: szerinte azt nem szakemberek, hanem propagandisták készítették. – Ebben a táblázatban hetet-havat összekevernek. A táblázat nem csak hiányos, de az adatok tökéletesen ellentmondanak a többi országénak is. Botrányosnak tartom szakmailag, hogy egy ilyen táblázatot közzé mertek tenni – jelentette ki Pusztai az ATV Start műsorában.

(Ez is érdekelheti: Zacher Gábor kifakadt a terasznyitás alatti „rajzás” után: „Felelőtlenségre, hihetetlen fegyelmezetlenségre vall, amit láthattunk”)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/pusztai-erzsebet-infektologus-korai-nyitas-koronavirus-jarvany-fertozott-novekedes/jmshwfv

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?