ápr 29, 2021
2 Views
0 0

Újabb büntetőeljárást indít az orosz nyomozó bizottság Alekszej Navalnij ellen

Written by

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) újabb büntetőeljárást indít a bebörtönzött ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij ellen. A büntetőeljárást az állampolgári jogokat sértő nonprofit szervezet létrehozása címén indítják. 

Az SZK Navalnij mellett Ivan Zsdanov, Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány (FBK) igazgatója és Leonyid Volkov, az úgynevezett regionális Navalnij-irodák hálózatának koordinátora ellen is eljárást indított, írja az MTI. Az SZK azzal vádolja őket, hogy az állampolgárok személyiségét és jogait sértő nonprofit szervezetet hoztak létre.  

A fellebbviteli bíróság pedig csütörtökön helybenhagyta az ellenzéki politikus ellen egy világháborús veterán megrágalmazása címén korábban kiszabott pénzbírságot. A tárgyaláson éhségsztrájkja óta  először jelent meg nyilvánosan Navalnij a büntetőtáborból bejelentkezve videochaten keresztül.

A börtönből jelentkezett be arra a fellebbviteli tárgyalásra, amelyet egy háborús veteránnal szembeni becsületsértési ügyben tartottak.

Hétfőn a moszkvai ügyészség indítványát elfogadva a bíróság felfüggesztette Navalnij szervezeteinek a tevékenységét arra az időre, amíg az el nem dönti, hogy szélsőséges csoportnak számítanak-e.

A moszkvai bíróság betiltásról még nem döntött.

index.hu/kulfold/2021/04/29/navalnij-borton-oroszorszag-birosag-putyin/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?