márc 31, 2021
4 Views
0 0

Új vezérigazgató a Generali Alapkezelőnél

Written by
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

A Generali Alapkezelő vezérigazgatói funkcióját – a felügyeleti engedélyezést követően – Varga Róbert veszi át.

A Generali Alapkezelő (GAK) stratégiai célkitűzése – összhangban a nemzetközi és a hazai irányokkal – a vállalat piaci pozíciójának és eredményességének erősítése. Róbert kiemelt feladata lesz ezen kifejezett szándék megvalósítása, valamint, hogy a Generali tagvállalatai szintjén is minden kapcsolati ponton egységes fellépéssel szolgálhassa ki ügyfeleit.

Horváth Gergely, a Generali Alapkezelő eddigi vezérigazgatója marad a Generali Biztosító pénzügyi területért felelős vezérigazgató-helyettese, valamint visszatér a Generali Alapkezelő felügyelőbizottsági elnökhelyettesi mandátumához.

Varga Róbert 2002-ben kezdte pályafutását a Generali Biztosítónál, ahol befektetési szakértő, befektetési vezető majd a teljes pénzügyi és elszámolási terület vezetője volt. Elvégezte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) és Bankárképző közös programját, a VAP (Vagyon, Alap, Portfólió) képzést, valamint részt vett a Generali közép-kelet-európai régiós tehetségprogramjában.

A közlemény kitér még arra, hogy a Generali Alapkezelő a nemzetközi Generali Csoport közép-kelet-európai régiójához tartozó vagyonkezelő társaság, a kezelt vagyon nagysága a tavalyi év végén meghaladta a 355 milliárd forintot. Az idei év újdonságaként a Generali Alapkezelő és a Generali Biztosító ügyfelei online rendszeren keresztül képesek lesznek értékpapírszámlát nyitni, ahol a kockázatvállalási szinttől függően ki is tudják választani a kívánt portfólió összetételét – derül ki a közleményből.

Címlapkép: Shutterstock

www.portfolio.hu/befektetes/20210331/uj-vezerigazgato-a-generali-alapkezelonel-476684

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?