máj 31, 2021
0 Views
0 0

Új uniós jobboldali pártkonglomerátum jöhetne létre Matteo Salvini terve szerint

Written by

Az európai unión belüli jobboldali pártcsaládok szövetségének létrehozását szorgalmazta Matteo Salvini a portugáliai Cascaisban, szerinte ez a politikai erő hatékony alternatívája lehet a baloldalnak.

Az olaszországi Liga főtitkára úgy véli, hogy e szövetséget

  • az Identitás és Demokrácia (ID – amelyhez a Liga is tartozik)
  • az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR)
  • valamint – Orbán Viktorral együtt – az Európai Néppárt (EPP) alkotná.

“Eljött a pillanat, hogy összefogjuk e három csoport legjavát, hogy ezáltal meghatározó erővé váljanak az Európai Parlamentben” – mondta Salvini.

Nyilatkozatában a politikus a migráció és a család témekörét nevezte fontos európai témának. Úgy fogalmazott: Brüsszelben kell, hogy legyen valaki, aki nemet mond a béranyaságra, illetve a gyermekek homoszexuálisok általi örökbe fogadására. “Remélem, hogy az EPP-ben is van, aki nem hajlandó a baloldal alárendeltje lenni” – mondta Salvini.

A Liga vezetője nemrég a Facebookon egy interjúban (amelyet a Magyar Nemzet ismertetett) már jelezte, hogy egy új európai uniós pártcsalád létrehozásán dolgozik.

“Kapcsolatban állunk a lengyelekkel és más országok politikai erőivel, magyarokkal is” – mondta akkor Salvini, hangsúlyozva, hogy valami újra van szükség, mivel egy bizonyos típusú Európa, idejétmúlt gondolkodásmóddal, nem képes választ adni a vészhelyzetekre, 2021 igényeire.

Nyitókép: MTI/EPA/LaPresse pool/Roberto Monaldo

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?