ápr 13, 2021
13 Views
0 0

Új szankciókat és még több katonai támogatást kért Ukrajna a NATO-tól

Written by

„Olyan intézkedésekre van szükségünk, amelyek elrettentik Oroszországot és amelyekkel feltartóztatják agresszív  szándékait” – mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a NATO központjában, Brüsszelben. A politikus azután találkozott Jens Stoltenberg főtitkárral, hogy a kelet-ukrán területeken új erőre kapott a fennálló konfliktus az orosz szakadárokkal. 

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter és Jens Stoltenberg NATO főtitkár Brüsszelben.Fotó: FRANCISCO SECO/AFP

„Ezek az intézkedések lehetnének új szankciók Oroszországgal szemben, amelyek drágábbá teszik az agressziót, és lehetnének közvetlen támogatások az ukrán védelmi erőknek. 

Hiszen mi tudjuk, hogy Oroszország nem spórol az erőfeszítésekkel, ha egy másik országot kell meggyőznie arról, hogy ne működjön együtt Ukrajnával. Keményen dolgoznak azon, hogy aláássák a védelmi képességeinket” – mondta Kuleba.

Stoltenberg NATO főtitkár hangsúlyozta, hogy azt majd a 30 szövetséges tagállam eldönti, hogy felveszik-e Ukrajnát a soraikba és Oroszországnak ebbe nincs beleszólása. Szerinte ugyanis a keleti nagyhatalom próbálja visszaállítani a befolyási övezetét és meg akarja szabni a szomszédjainak, hogy mit tehetnek.

Kapcsolódó

444.hu/2021/04/13/uj-szankciokat-es-meg-tobb-katonai-tamogatast-kert-ukrajna-a-nato-tol

Komment írása

Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?