okt 16, 2020
7 Views
0 0

Új, sugárkövetéssel dolgozó tesztprogramot készít a Basemark

Written by

A Basemark korábban már jelenetkezet GPU-t tesztelésére való programmal, de az nem aratott túl nagy sikert, hiszen megközelítőleg sem azt mutatta, amit a játékokban átlagosan láthattak a felhasználók, és a helyzetet a későbbi DirectX 12-es leképező sem mentette meg.

Hirdetés

A vállalat azonban nem adja fel, és most bejelentették, hogy készülnek egy új, sugárkövetéssel dolgozó tesztprogrammal, amely a GPUScore nevet viseli. Ebben három jelenet lesz látható: Relic of Life, Sacret Path és Expedition, amelyek közül az első lehet igazán érdekes, mivel a visszaverődést biztosító sugárkövetéses effektet tartalmaz.


[+]

A Basemark számolt a korábbi hibájával, ugyanis az első GPU-s tesztprogramjuk leginkább azért volt problémás, mert majdnem minden grafikus API-t támogattak benne, és ez bármennyire is jó ötletnek tűnik, a végeredményt tekintve egyáltalán nem optimális, hiszen rengeteg limitációt szül, amit le kell kezelni. A GPUScore már csak a két explicit API-t támogatja, vagyis DirectX 12 és Vulkan leképezőket kínál majd, előbbit a Windows 10 operációs rendszerhez, míg utóbbit a Linux disztribúciókhoz. A sugárkövetés természetesen mindkét esetben elérhető lesz.

A GPUScore egyelőre alfa verzióban érhető el a BDP (Benchmark Development Program) résztvevőinek. A megjelenés várhatóan az év végén esedékes.

prohardver.hu/hir/basemark_gpuscore_sugarkovetes_tesztprogram.html

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
prohardver
banner

Vélemény, hozzászólás?