márc 31, 2021
15 Views
0 0

Új ostobaság terjed a neten: ismert orvos mondja el az igazságot a „maszkféreg”-elméletről

Written by

Remélhetőleg nem kell hosszan magyarázni, mennyire káros az ilyen konteók terjesztése, ami megrendítheti az embereket hitét a maszkviselésben, ami pedig óriási bajhoz vezethet a jelenlegi járványhelyzetben. Ennek ellenére rengetegen osztogatják meg a leleplező videókat arról, hogy emberben kárt okozó parazita, féreg van a maszkokban.

Még csak nem is új dolog ez a fajta zavarkeltés. A környező országokban már jóval korábban nagyot ment ez történet, nálunk pedig március végén vált divatossá ilyen felvételek készítése, amik mindenesetre tarolnak a közösségi oldalakon.

Németországban is készültek ilyen videók. A 45. perctől komoly nagyítású, mikroszkópos képeken is látható egy ilyen szál:

Betöltés…

.Novák Hunor megszólalt a jelenségről, nem fogta vissza magát. Ja, és nyilvánvalóan nem férgek vagy paraziták vannak a szájmaszkokon…

“Szomorú vagyok, hogy miközben az elmúlt nap több mint 300-an haltak bele a Covidba, ilyen őrültségekről muszáj beszélnem komolyabb tudományos témák, előadások készítése helyett. Nem létezik olyan emberben kárt okozó parazita, féreg, amit a “leleplező” videóban bemutattak. Az apró szövetszálak időnként észlelhető mozgása a fizika órai tananyagban keresendő: hőváltozás, statikus elektromosság és légáramlat stb. Egy féreg nem is így néz ki – utólag látszik, miért nem volt jó ötlet amőbázni és aludni a fizika – biológia órákon…” – kezdte mondandóját.

Novák Hunor / Fotó: Varga Imre

Novák Hunor / Fotó: Varga Imre

Megfogalmazta, hogy a koronavírus nem válogat, és “nem csak a hülyéket viszi el”, Az a legnagyobb probléma a jelenséggel, hogy a normálisan gondolkodókat is elbizonytalaníthatják. Hozzájuk szólt elsősorban:

A maszkban nincsenek férgek, nanorobotok.

Az egyéb összesküvéselméleekről is leírta a véleményét. Mégpedig, hogy

  • a védőoltásban nincsen mikrocsip.
  • a maszktól nem kap széndioxid-mérgezést és nem okoz oxigényhiányt
  • a tű végén lévő színes dolog nem kupak, hanem kónusz, a tű-fecskendő csatlakoztatására szolgál.

Betöltés…

A dpa hírügynökség tényellenőrzői a “maszkféreg”- jelenséggel kapcsolatban arról írtak, hogy a videókban látható sötét szálak valószínűleg a gyártás során (például a gyárban dolgozók munkaruhájáról), vagy a kicsomagolás után kerülhettek a maszkra. Ezek ártalmatlan anyagok, legtöbbször szövetszálak. A mozogni pedig egyszerű fizikai magyarázat van: a nedvesség, hőváltozás vagy statikus elektromosság hatására kezdődik el a rezgés.

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/maszk-ferek-elmelet-novak-hunor/smg2n5n

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?