ápr 8, 2021
1 Views
0 0

Új minőségi tanúsítványt mutatott be a Realme és a TÜV Rheinland

Written by

Hirdetés

A TÜV számos hitelesítő eljárással rendelkezik, a mobilok esetében főleg a szemvédelemre és az alacsony kékfény-kibocsátásra vonatkozó certifikátot szoktuk látni, a Realme-vel közösen pedig mától egy új sztenderd is bevezetésre kerül. A megbízhatósági tanúsítány a mindennapi használatot modellezi három éves termékciklussal számolva.

A bevizsgált okostelefonnak a TÜV Rheinland Smartphone High Reliability Certification tanúsítvány megszerzéséhez 23 nagyobb, mindennapi használatot modellező teszten kell sikeresen megfelelnie. A tesztelés során modellezik például az esést (1,8 m magasról), a kopást és törést, de 7 extrém környezeti behatást is állnia kell a készüléknek, mint például az extrém hőmérsékleti-, és páratartalmi körülményeket (-40 – 75 °C), a feszültségingadozást, a statikus elektromosságot és a légnyomásváltozást. 6 további teszt az okostelefon alkatrészeit vizsgálja, például a fizikai gombok és portok terhelhetőségét.

Az első két készülék, amely megkapta a TÜV új minősítését, a Realme C21 és C25, a jövőben pedig minden Realme modell át fog esni az iparági sztenderdnek szánt eljáráson. A Realme minőségellenőrző csoportja vétójoggal is rendelkezik, így a fejlesztés során bármikor visszaküldhetik a minőségi elvárásoknak nem megfelelő terméket a tervezőasztalra.

A realme célja a komplex gyártási folyamatok hatékonyságának és pontosságának folyamatos növelése, amit a gyártási folyamat minél teljesebb körű automatizálásával kívánnak biztosítani. Az egyik ilyen automatizálási megoldás az úgynevezett SMT gyártósor, amely az alkatrészek alaplapra helyezését végzi. Az automatizálás jelenlegi aránya a Realme intelligens gyárában 87,5%, ami már most messze meghaladja az iparágra jellemző sztenderdeket, a következő öt éven belül pedig 95%-os arányt céloznak meg. A gyár  jelenlegi gyártókapacitása egyébként 60 millió eszköz évente.

mobilarena.hu/hir/uj_okostelefon_minosegi_tanusitvanyt_mutatott_be_a.html

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
mobilarena
banner

Vélemény, hozzászólás?