ápr 5, 2021
9 Views
0 0

Új megoldás vállalkozásoknak: készpénz helyett QR-kód? (x)

Written by

Egyre többen szeretnének fizetni elektronikusan, ma már általános elvárás a kereskedők, szolgáltatók felé, hogy valamilyen készpénzmentes megoldással legyen lehetséges rendezni a számlát. Mutatunk egy lehetőséget.

Az elmúlt közel egy évben jelentősen átalakult a kiskereskedelem és a szolgáltató szektor működése, előtérbe kerültek az online rendelések, nagyon sokan kérnek kiszállítást, csomagküldést. Ezzel párhuzamosan egy új jogszabály is megjelent, amely a szolgáltatók széles körének írja elő az elektronikus fizetési lehetőség biztosítását.

Erre tökéletesen alkalmas lehet a QR-kódos fizetés, ami a Raiffeisen Banknál már elérhető. A QR kóddal ma már több millió potenciális ügyfél tud fizetni. Jól működhet egy kisboltban, egy fodrászatnál, csomagküldő szolgáltatásnál, ételkiszállításánál, kozmetikusnál, de szinte bármilyen szolgáltató vagy kereskedelmi vállalkozásnál.

Melyek a QR-kódos fizetés előnyei?

·         Ma már rendkívül elterjedt az okostelefonok használata, amelyet a vásárlók szinte mindig maguknál tartanak. A megfelelő QR-kód olvasására képes mobilbanki alkalmazással a vásárló egyszerűen leolvassa a telefonjával a pénztárnál létrehozott QR-kódot és rögtön tud fizetni.

·         A kereskedő számláján maximum öt, a gyakorlatban egy másodpercen belül jóváírásra kerül az összeg a nap 24 órájában, hétvégén is. A kártyatársaságokhoz köthető POS terminálok esetében az átfutási idő általában 1-2 nap, de egyes esetekben akár több nap is lehet.

·         Akár online is használható, egyre elterjedtebb a webáruházakban, sőt, akár képernyőről is lehet vele fizetni.

·         A kereskedő csak a sikeres QR-kódos fizetési tranzakciók után fizet, ezen kívül semmilyen rejtett költség nem jelentkezik. A vásárlónak pedig csak akkor merül fel költsége, ha bankjánál az átutalásnak díja van.

·         Megfelel a szabályoknak új eszköz beszerzése nélkül, hiszen akár egy meglévő mobiltelefonra is telepíthető.

·         Nincs szükség költséges és bonyolult készpénz-logisztikára.

Hogyan működik?

·         A Scan&Go mobiltelefonos applikációt a pénztáros tölti le akár saját vagy az üzlet mobiltelefonjára, a QR-kódot és a fizetési visszaigazolást mindössze néhány mozdulattal tudja kezelni.

A megrendeléshez ki sem kell mozdulni: ugyanis az egyéni vállalkozók mellett, egyedülálló lehetőségként most már KKV cégek is – bizonyos árbevételig – teljesen online tudnak számlát nyitni a banknál. További részletek: www.raiffeisen.hu/qrkod és www.raiffeisen.hu/scanandgo

24.hu/fn/gazdasag/2021/04/05/uj-megoldas-vallalkozasoknak-keszpenz-helyett-qr-kod-x/

Komment írása

Article Tags:
· ·
Article Categories:
24.hu · Gazdaság
banner

Vélemény, hozzászólás?