jún 11, 2021
5 Views
0 0

Új hardverrel és appal erősít a felhős Xbox platform

Written by

Újabb jelét adta a Microsoft annak, hogy a felhőalapú gaminget rendkívül komolyan veszi annak ellenére, hogy a cég alig fél éve dobta piacra új generációs Xbox játékkonzoljait. A vállalat bejelentette, hogy tévégyártókkal közösen dolgozik egy új Xbox Game Pass applikáción, melyen keresztül elérhetővé válhatnak az xCloud tartalmak – a felhős játékplatform esetében így elég lesz csak egy konrtollert csatlakoztatni a rendszerhez. Ahol a tévé nem támogatja az új applikációt, ott a Microsoft saját fejlesztésű, elérhető árú, Chromecast-szerű “tévéokosítóját” használhatják majd a játékosok.

xcloud

Új lépcsőfokra lépnek az eszközeink, itt a Harmony OS (x)

A Huawei univerzális platformja nem csak a mobilok sajátja lesz.

Új lépcsőfokra lépnek az eszközeink, itt a Harmony OS (x) A Huawei univerzális platformja nem csak a mobilok sajátja lesz.

Az okostévés app és az új stick megjelenésével kapcsolatban már korábban is elhintett néhány információmorzsát a redmondi cég, Phil Spencer, az Xbox platform részlegvezetője tavaly említett először hasonló megoldást, akkor úgy jósolva, hogy az app egyéves időintervallumban készülhet majd el. 

A megjelenéssel kapcsolatban egyelőre továbbra is csak találgatni lehet, a céghez közel álló források ugyanakkor úgy tudják, hogy a hétvégén startoló E3 alkalmával a Microsoft elsősorban az új, nextgen játékfelhozatal bemutatására fókuszál majd. 

Az Xbox Games Pass szolgáltatást eddig jobbára magukon az Xbox konzolokon, illetve mobilkészülékeken lehetett elérni, a Microsoft azzal, hogy a tévékre is kiterjeszti a platformelérést, jelentős löketet adhat a több iparági szakértő szerint is nagy jövő előtt álló felhőalapú gaming számára. 

www.hwsw.hu/hirek/63384/xbox-app-tv-okosteve-stick-xcloud-cloud-gaming.html

Komment írása

Article Categories:
HWSW
banner

Vélemény, hozzászólás?