márc 31, 2021
3 Views
0 0

Új funkciót kap a mobilos Facebook, személyesebb lesz tőle a hírfolyam

Written by

A Facebook első körben az androidos eszközökre elérhető alkalmazásba teszi bele a hírfolyamot megújító újdonságát, de hamarosan az iPhone-okra is megérkezik majd.

A Facebook hosszú időn át használta az általa kifejlesztett algoritmust arra, hogy a felhasználók hírfolyamát megtöltse tartalommal. A rangsoroló algoritmus által nyújtott eredmény azonban sok felhasználónak nem felelt meg, ezért a cég nemrég úgy döntött, változtat néhány dolgon.

Először lehetővé tette, hogy kedvenceket állítsunk be (30 Facebook-ismerőst és oldalt), amelyek posztja biztosan nem tűnik el az algoritmus süllyesztőjében, most pedig egy újabb fejlesztést jelentett be a vállalat. Ez lett a Feed Filter névre keresztelt funkció.

Ez valójában egy menüsort jelent, ami a hírfolyam tetején jelenik meg – akkor, ha lefelé pörgettük azt, és elindulunk “felfelé”. Ekkor három menüpont jelenik majd meg: a Home, a Favourites és a Recent, amelyek magyarul valószínűleg a Kezdőlap, a Kedvencek és a Legutóbbiak elnevezést kapják majd.

© Facebook

Ezek segítségével könnyen átállíthatjuk a hírfolyamot, hogy a korábban megadott kedvencek bejegyzéseit lássuk, illetve ha a Legutóbbiak menüpontra bökünk rá, akkor az általunk követett oldalak, valamint az ismerősök legfrissebb bejegyzéseivel találhatjuk majd szembe magunkat.

A Facebook az androidos eszközök számára már ki is adta az újdonságot, az iPhone-okra pedig a következő hetekben érkezhet. Mi a cikk írásakor még nem találkoztunk a funkcióval, így aki szintén nem kapta még meg, időnként ellenőrizze a Play áruházban, hogy a legfrissebb Facebook-app van-e a mobilján.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

hvg.hu/tudomany/20210331_facebook_hirfolyam_algoritmus_beallitasok_szemelyre_szabott_tartalom#rss

Komment írása

Article Categories:
hvg.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?