máj 31, 2021
6 Views
0 0

Új funkciókat kap a védettséget igazoló mobilalkalmazás

Written by

Folyamatban van a digitális védettségi igazolvány továbbfejlesztése, értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint az alkalmazásban június közepén jelenik meg egy új funkció, amellyel leolvashatóvá válik, hogy az applikáció használója mikor kapta meg a második oltását, hamarosan pedig azt is jelzi majd az app, hogy milyen típusú koronavírus elleni vakcinát kapott a felhasználó.

Mindez annak fényében különösen érdekes, hogy az EU-s védettségi igazolvány bevezetésének időpontja még nem mindig nem került nyilvánosságra, így a koronavírus elleni védekezés tekintetében, a beadott oltások aránya mellett hazánk már az adminisztratív intézkedések terén is lehagyta Európát – emeli ki a Magyar Nemzet.

A programot androidos telefonokon és iPhone-okon is meg lehet találni: a Google Playben EESZT alkalmazás, az App Store-ban pedig EESZT Lakossagi néven fut, de az eeszt.gov.hu/hu/mobilalkalmazasok link alatt bárki elérheti őket keresgélés nélkül is, ha belépett az EESZT-be. Az alkalmazásról ezen a linken olvashat bővebben.

24.hu/tech/2021/05/31/digitalis-vedettsegi-igazolvany-eeszt-oltas-frissites-uj-funkcio/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Tech
banner

Vélemény, hozzászólás?