ápr 28, 2021
1 Views
0 0

Úgy tűnik, az indiai változat ellen is védhet a Pfizer/BioNTech-vakcina

Written by

Úgy tűnik, az indiai változat ellen is védhet a Pfizer/BioNTech-vakcina

Minden bizonnyal az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) Indiában felbukkant változata ellen is véd a Pfizer amerikai gyógyszeripari társaság és a BioNTech német biotechnológiai kutatóvállalat együttműködésével kifejlesztett vakcina – mondta a német cég vezérigazgatója szerdán.

Ugur Sahin onkológus, a BioNTech társalapítója, egy online sajtótájékoztatón elmondta, hogy elkezdték a vizsgálatokat és “nem aggódnak”, arra számítanak, hogy készítményük az indiai változattal szemben is hatékony.

Várakozásaikat a többi között arra alapozzák, hogy vakcinájuk az Európában uralkodó brit vírusváltozattal szemben még hatékonyabb, mint az első, “vuhani” változattal szemben, amely ellen eredetileg kifejlesztették – mondta.

Szólt arról is, hogy az “irigység kultúrájának” kialakulásához vezethet, ha túl korán és “diszkriminatív” módon lazítják a járványügyi korlátozásokat.

Hangsúlyozta azt is, hogy “nem fair” az Európai Bizottságot hibáztatni az oltóanyag kezdeti szűkössége miatt. Mint mondta, a brüsszeli testület “nagyon jó munkát végez”.

Újdelhiben minden 4. percben életét veszti egy koronavírusos beteg

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210428-ugy-tunik-az-indiai-valtozat-ellen-is-vedhet-a-pfizer-biontech-vakcina

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?