jún 4, 2021
9 Views
0 0

Tűz ütött ki egy iraki menekülttáborban

Written by

Hatalmas tűz pusztított pénteken az észak-iraki autonóm Kurdisztán régió egyik menekülttáborában, amelyet a jazidi vallási kisebbség tagjai laknak – közölte az INA iraki hírügynökség. Bevar Abdulazíz, a helyi polgári védelmi hatóság szóvivője szerint a Dahuk kormányzóságban található létesítményben legalább négyszáz sátor vált a lángok martalékává. Az INA úgy tudja, hogy hatan sérültek meg. 

A tűz következtében több gázpalack is berobbant, ami további károkat okozott. Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a tüzet. A tábort az Iszlám Állam terrorszervezet kegyetlenkedései elől elmenekült jazidik lakják.

Az  Iszlám Állam  szélsőségesei 2014 nyarán kiterjedt területeket rohantak le Irakban és Szíriában, és elfoglalták a jazidik fellegvárát, az északnyugat-iraki Szindzsárt.

A szunnita szélsőségesek az általuk sátánimádónak és hitetleneknek tartott jazidik közül az esetek többségében a férfiakat meggyilkolták, a nőket megerőszakolták, megkínozták és eladták szexrabszolgának.

Az elrabolt gyerekeket később gyilkolásra képezték ki. Az ENSZ szerint a dzsihádisták tette kimerítette a népirtás fogalmát.

index.hu/kulfold/2021/06/04/jazidi-irak-tuz-kurdisztan-menekulttabor-bevar-abdulaziz-dahuk/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?