nov 20, 2020
4 Views
0 0

Tüttő Katának felül kell vizsgálni azt a szerződést, amit Budapest kötött “gyermekei apjának” offshore cégével

Written by

Karácsony Gergely főpolgármester arra hívta fel a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságokat, hogy – a hatályos jogszabályoknál szigorúbb mércét érvényesítve – a közbeszerzéseiket úgy írják ki, hogy offshore hátterű cégek egyáltalán ne adhassanak be ajánlatot – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

Az ügy előzménye, hogy a közismert baloldali milliárdoshoz, Leisztinger Tamáshoz kötődő ciprusi offshore vállalkozástól bérel(ne) buszokat a BKV. A képet árnyalja, hogy Leisztinger Tamás korábbi élettársa, egyben gyermekeinek az anyja nem más, mint Tüttő Kata, aki a tavalyi önkormányzati választások óta Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese.

A budapesti közbeszerzések körül felbukkant a főpolgármester-helyettes „gyermekeinek az apja”

A közismert baloldali milliárdoshoz, Leisztinger Tamáshoz kötődő ciprusi offshore vállalkozást találta meg az Mfor annak a céghálónak a végén, melyet a BKV budapesti buszbérléseire írtak ki április 28-án. A tenderre hárman pályáztak: a Truck-Trailer & Parts Haszongépjármű és Alkatrész Kft., az Infinitours Kft., melynek ajánlatát érvénytelennek nyilvánította a kiíró, valamint a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt.

A Főpolgármesteri Hivatal pénteki közleményében most viszont azt jelezte: a BKV használt autóbuszok bérlését célzó közbeszerzési eljárásáról megjelent sajtóhírekre reagálva Tüttő Kata főpolgármester-helyettes felkérte a BKV felügyelőbizottságát (fb), hogy a közbeszerzési eljárás szabályszerűségét soron kívül vizsgálják meg. Az fb-ben valamennyi közgyűlési frakció delegáltja jelen van – jegyezték meg.

Mint írták, Karácsony Gergely megelégedéssel vette tudomásul Bolla Tibor BKV-vezérigazgató tájékoztatását, miszerint az autóbuszbérlés teljes átláthatósága érdekében a közbeszerzés dokumentációját – a GDPR rendeletnek megfelelést célzó áttekintés után, néhány napon belül – a BKV honlapján nyilvánosságra hozza.

alfahir.hu/2020/11/20/karacsony_gergely_tutto_kata_leisztinger_tamas_offshore_cegek_budapest

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?