okt 18, 2020
1 Views
0 0

Tüntetéseken emlékeztek a meggyilkolt francia tanárra

Written by

Ezrek gyűltek össze a legnagyobb párizsi tüntetés helyszínén, a Köztársaság terén. Ott, ahol 2015-ben másfél millióan tiltakoztak a Charlie Hebdo szatirikus hetilap elleni terrortámadás miatt. Most megint az iszlamista terrorizmus miatt vonultak utcára az emberek.

Egymás után érkeztek a gyászolók ahhoz a Párizs egyik elővárosában található középiskolához, amelynek közelében pénteken terrortámadás történt. Virágokat és mécseseket helyeztek el a lefejezett tanár emlékére.

A 47 éves Samuel Paty barátságos, közvetlen embernek ismerték, a gyerekek is szerették. Az oktató a közelmúltban a szólásszabadságról tartott órát, és ennek kapcsán megmutatta a Charlie Hebdoban megjelent Mohamed-karikatúrákat, amiért 2015 elején 12 embert mészároltak le Párizs belvárosában iszlamista fegyveresek. Előtte azonban arra kérte a muszlim tanulókat, hogy hagyják el az osztálytermet, mert nem szeretné őket megsérteni.

Ez lett a történelem tanár veszte. A 18 éves támadó péntek délután a középiskola előtt várakozott és arra kérte a diákokat, hogy mutassák meg neki a tanárt, akit ezután követett, majd Allah akhbar kiáltással rátámadt és lefejezte.

A brutális gyilkosság után közzétett a közösségi médián egy fotót az áldozatáról és a bejegyzésben úgy fogalmazott: üzeni a “hitetlenek vezetőjének”, Emmanuel Macron elnöknek, hogy végzett egy “pokolfajzattal, aki becsmérelte Mohamed prófétát”.

Közben nyilvánosságra hoztak egy felvételt, amin hallatszik, hogy a rendőrök felszólítják a 18 éves támadót, hogy adja meg magát. Miután ezt megtagadja tüzet nyitnak rá.

A tettesről egyelőre annyit lehet tudni, hogy csecsen nemzetiségű, 2002-ben Moszkvában született és családjával menekültként érkezett Franciaországba.

HírTV

hirtv.hu/hirtvkulfold/tunteteseken-emlekeztek-a-meggyilkolt-francia-tanarra-2510196?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

banner

Vélemény, hozzászólás?