ápr 27, 2021
4 Views
0 0

Trumphoz képest ez még smafu, de rengetegszer beszél félre Biden

Written by

Az amerikai napilap tényellenőre vette számba azt, hogy Joe Biden beiktatása óta hány alkalommal tett „hamis vagy félrevezető” kijelentést beszédiben, interjúkban vagy a Twitteren közzétett posztjaiban.  A vizsgálat szerint az amerikai elnök összesen 67-szer tett hamis vagy félrevezető állítást.

Ez elsőre soknak tűnhet, viszont még így is töredéke Donald Trump négy évvel ezelőtti teljesítményének. Ő ugyanis összesen 511 ilyen kijelentést tett az elnöksége első száz napjában. 

Ráadásul ez még eltörpül ahhoz képest, hogy Trump a négy év alatt összesen közel 30 500 alkalommal fogalmazott meg hamis vagy félrevezető állítást. A napi csúcsot a tavalyi választások előtti napon, november 2-án állította be, amikor egy nap alatt összesen 504-szer tett hamis kijelentést – írták. 

A lap azt is közölte, hogy Biden az első száz napjában 40%-kal kevesebb szót használt, mint Trump és a Twitteren is jóval ritkábban tesz közzé bejegyzéseket, mint ahogy ő tette. Megszólalásaiban inkább óvatosnak mutatkozik és kevésbé jellemző rá az a spontaneitás, elhamarkodottság, amely Trump-tweetjeiben gyakran észlelhető volt.

Emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy Bidennek összesen két olyan kijelentése volt, amely tényszerűen cáfolható. A többi esetben csak arról volt szó, hogy túlzott vagy pontatlanul fogalmazott – írta a Washington Post. 

index.hu/kulfold/2021/04/27/joe-biden-hatvanhetszer-tett-hamis-vagy-felrevezeto-kijelentest-donald-trump-amerikai-egyesult-allamok/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?