nov 20, 2020
5 Views
0 0

Trump ügyvédei kihagyják a találkozót a michigani törvényhozókkal, mert koronavírus-fertőzés veszélyének voltak kitéve

Written by

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.

Megveszem

Donald Trump, aki egyelőre képtelen belátni, hogy már csak 2021. január 20-ig elnöke az Egyesült Államoknak, utolsó kétségbeesett kísérletei egyikeként éppen Michigan törvényhozóit próbálja rávenni, hogy elcsalják a javára a választást, aminek elcsalásával hetek óta alaptalanul vádolja ellenfelét, a választást a jelen összesítések szerint hatmillió szavazatos és 74 elektoros előnnyel megnyert Joe Bident.

Aktuálisan arra próbálja rávenni a michigani törvényhozás mindkét házában többségben levő helyi republikánusokat, hogy hagyják figyelmen kívül a választás eredményét – Biden bő 150 ezer szavazattal nyert ott -, és inkább ők delegáljanak, természetesen republikánus elektorokat. A michigani szenátus republikánus többségének vezetője már jelezte, hogy erről szó se lehet, már csak azért se, mert nincs is joguk erre.

Azóta egy újabb apró homokszem került a gépezetbe. Az Axios értesülései szerint a találkozón Trump ügyvédei se vesznek majd részt, pedig az ő dolguk volna meggyőzni a képviselőket arról, hogy a demokraták elcsalták a választást. Erről amúgy ezidáig egyetlen bírót sem sikerült meggyőzniük, és nem azért, mert nem próbálták. Már vagy 32 pert buktak el a tárgyban.

Történt ugyanis, hogy Rudy Giuliani, akinek az elmúlt napokban folyt már le az arcán a hajfestéke, és tartott tévedésből sajtótájékoztatót egy szexshop melletti parkolóban, most kontaktszemély lett. Fia, az amúgy a Fehér Házban dolgozó Andrew Giuliani bizonyult fertőzöttnek. Így most ő és jogi stábja több tagja is kénytelen kihagyni a találkozót.

Mi több, az Axios értesülései szerint az ifjabb Giuliani az elmúlt napokban Trump teljes, egyébként a virginiai Arlingtonban összezárt jogi csapatát végigfertőzhette.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját
hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos
közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális
kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik
megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó… és
lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének
napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a
szabad sajtót, amíg lehet!
Lépj be a Körbe, vagy
támogasd bármekkora összeggel
a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó

444.hu/2020/11/20/trump-ugyvedei-kihagyjak-a-talalkozot-a-michigani-torvenyhozokkal-mert-koronavirus-fertozes-veszelyenek-voltak-kiteve

Komment írása

Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?