jan 13, 2021
12 Views
0 0

Trump: Nem lehet több erőszak

Written by

Donald Trump egyértelmű és közvetlen veszélyt jelent, ezért távoznia kell – állította Nancy Pelosi demokrata párti házelnök annak a vitának az elején, amelyet az amerikai képviselőház kezdett szerdán arról, hogy megindítsák-e az elnök elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárást (impeachmentet) lázadás szításának vádjával.

Pelosi arról is beszélt, akik január 6-án megszállták a kongresszus épületét, nem hazafiak, hanem terroristák voltak.

Trump fegyveres lázadásra bujtott fel a nemzet ellen, mennie kell

– mondta, majd hozzátette, hogy Trump a novemberi elnökválasztás után – melyet elveszített – többszöri alkalommal hazudott a választási eredményeket illetően, kételyeket próbált támasztani a választási procedúrával kapcsolatosan, és alkotmányellenesen próbálta befolyásolni a helyi hivatalos személyeket.

A Trump hűséges támogatójának tartott Jim Jordan ohiói republikánus képviselő ugyanakkor azzal vádolta meg a demokratákat, hogy újabb politikai pert akarnak az elnök nyakába varrni.

Nekünk most a nemzet egységbe forrasztására kellene összpontosítanunk, ehelyett a demokraták immár másodszor akarják megvádolni az elnököt, mégpedig egy héttel hivatalának elhagyása előtt

– mondta.

Donald Trump szerdán nyilatkozatot adott ki, amelyben arról írt, hogy: nem lehet több erőszak, jogsértés és vandalizmus. Felszólított minden amerikait, hogy tegyen erőfeszítéseket a feszültség csökkentése érdekében.

forrás: mti

24.hu/kulfold/2021/01/13/capitolium-trump-impeachment/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?