ápr 11, 2021
10 Views
0 0

Trump: a republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban

Written by

Trump: a republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban

A republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban, és 2024-ben egy republikánus fog nyerni az elnökválasztáson – mondta sajtóinformációk szerint Donald Trump volt amerikai elnök szombaton Floridában, a Republikánus Országos Bizottság (RNC) adományozói találkozóján.

Az esemény zártkörű volt, az elhangzott beszédből kiszivárgott részletek szerint a volt elnök azt mondta:

Ma este azért gyűltünk össze, hogy a Republikánus Párt jövőjéről beszéljünk, illetve arról, mit kell tennünk annak érdekében, hogy jelöltjeinket a győztes pályára állítsuk.

Az amerikai médiában megjelent beszédrészletek szerint Trump úgy fogalmazott:

Magabiztosan állíthatom, hogy 2022-ben visszavesszük az alsóházat és visszaszerezzük a szenátust, 2024-ben pedig egy republikánus jelölt megnyeri a Fehér Házért folyó versenyt.

A volt elnök arról is beszélt, hogy növelni akarja a Republikánus párt létszámát. Jason Miller, Trump tanácsadója és szóvivője szombaton megerősítette a Newsmax című amerikai internetes oldalnak, hogy a volt elnök a félidős választásokon a szenátus és a ház visszaszerzésére helyezi a hangsúlyt. Azzal kapcsolatban, hogy Trump elindul-e a 2024-es elnökválasztási küzdelemben, Miller azt mondta:

Nyilván elfogult vagyok, remélem, Trump elnök úgy dönt, hogy újraindul!

Miller megjegyezte, hogy más elnököknek, például George W. Bushnak, Barack Obamának vagy Bill Clintonnak, amikor távoztak hivatalukból – ellentétben Donald Trumppal – nem volt túlságosan nagy politikai mozgásterük.

A volt elnök erősebb, mint valaha

– fogalmazott Miller hozzátéve, hogy 2024-ben Trump lesz messze a legnagyobb favorit a republikánusok között.

Donald Trump egy hónappal ezelőtt a Konzervatív Politikai Akciócsoport (CPAC) nevű szervezet éves konferenciáján, a floridai Orlandoban azt mondta:

Ma itt állok önök előtt, hogy kijelentsem: az a hihetetlen utazás, amelyet négy évvel ezelőtt együtt kezdtünk, még korántsem ért véget. A büszke, szorgalmas amerikai hazafiak mozgalma csak most kezdődik, és a végén mi győzünk!

A volt elnök akkor nem zárta ki, hogy 2024-ben elindul az elnöki pozícióért folyó versenyben.

Ki tudja, akár úgy is dönthetek, hogy harmadszor is megverem őket

– mondta Trump.

A kiszivárgott hírek szerint szombaton Donald Trump élesen kritizálta – a választások során elkövetett hibái miatt – Mitch McConnellt, az amerikai szenátusban kisebbségben lévő republikánusok vezetőjét, illetve arról is beszélt, hogy csalódott Mike Pence volt alelnökben.

Biden sose tudott előre tervezni

Joe Biden amerikai elnök március közepén tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: tervei szerint 2024-ben elindul a választáson az elnöki pozícióért, azonban azt is mondta:

Nagy tisztelője vagyok a sorsnak. Soha nem tudtam 3,5 évre előre tervezni.

Az elnök hozzátette: újra Kamala Harrist választaná alelnöknek, aki nagyszerű munkát végez és remek partner.

Forrás: MTI; Fotó:MTI/AP/Alex Brandon

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;}
pestisracok.hu/trump-a-republikanusok-2022-ben-visszaszerzik-a-tobbseget-a-torvenyhozasban/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?