ápr 7, 2021
5 Views
0 0

Tőzsdére megy a legnagyobb európai laborlánc, a cég a Covid egyik nagy nyertese

Written by
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

A vállalat központja Münchenben található, és jelenleg a Cinven nevű magántőkebefektető többségi tulajdonában áll. Az IPO keretében a Synlab 400 millió euró tőkét szeretne majd bevonni, illetve a meglévő tulajdonosok is eladnának a részesedéseikből.

A cég a frankfurti tőzsdén debütálhat majd várhatóan még az idei második negyedév során. A Synlab teljes értéke hitelekkel együtt a becslések szerint elérheti a 6 milliárd eurót.

A vállalat vezérigazgatója, Mathieu Floreani azt mondta, hogy:

Egy rendkívüli növekedési sztorit szállítottunk az elmúlt években. A tervezett IPO a következő lépés ahhoz, hogy a bennünk rejlő teljes potenciált kiaknázhassuk.

A Cinven még 2015-ben szerzett többségi részesedést a Synlabban 1,7 milliárd euróért, amely a francia Labcoval egyesülve vált Európa legnagyobb labordiagnosztikai szolgáltatójává. A cég évente mintegy 500 millió tesztet kezel és 100 millió ügyfelet fogad.

Sami Badarani CFO elmondása szerint

a koronavírus-tesztek tavaly mintegy 600 millió euróval járultak hozzá a Synlab 2,6 milliárd eurós bevételéhez, és idén ez a szám még magasabb lehet.

Ehhez még hozzátette, hogy:

A koronavírus-tesztek még sokáig velünk maradnak, úgy gondoljuk, hogy a nyájimmunitást még nem érjük el a következő 4-5 évben, így szükséges lesz a tesztelések folytatása.

(Financial Times)

Címlapkép: Óscar Cañas/Europa Press via Getty Images

www.portfolio.hu/uzlet/20210407/tozsdere-megy-a-legnagyobb-europai-laborlanc-a-ceg-a-covid-egyik-nagy-nyertese-477488

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?