febr 23, 2021
4 Views
0 0

Továbbra sincs oltóanyag az Európai Unióban

Written by

Három napos járványügyi szakértői konzultációsorozata keretében elsőként az Egészségügyi Tudományos Tanács elnökségével tárgyalt Orbán Viktor. A miniszterelnök a tanácskozás után azt mondta: óvatosságra intenek a szakemberek.
1628 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 407 274-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 450-re emelkedett.
Mindaddig nem fognak javulni a járványügyi adatok, amíg kellő számú ember meg nem kapja a védőoltást – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos.
Több mint 800 ezerre nőhet a beoltottak száma a következő hétben – jelentette be a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkár.
György István kiemelte: hazánkban jóval az uniós átlag felett van az oltottsági arány, szerdától pedig a kínai vakcinával minden háziorvos 55 embert tud beoltani.
A koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény elfogadásával az Országgyűlés megteremtette a jogi lehetőséget a kormány számára a további hatékony védekezésre – közölte Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.
A járvány elleni védekezésben nem számíthatnak a baloldalra a magyar emberek – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője.
Megérkezett Magyarországra az orosz Szputnyik vakcinaszállítmány, amely százezer magyar ember elsőkörös oltását biztosítja – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Eddig mintegy 890 ezer ember oltásához elegendő koronavírus elleni vakcina érkezett Magyarországra – közölte a koronavirus.gov.hu
A kínai vakcina nagyobb valószínűséggel véd a különböző vírusmutánsok ellen – jelentette ki Rusvai Miklós víruskutató.
A szakemberek egyértelmű véleménye, hogy az emelkedő betegszámok a brit mutációnak köszönhetők – mondta Takács Péter, az Országos Kórházi Igazgatóság főigazgató-helyettese Magyarország élőben extra című műsorunkban.
Ütemesen nő a konzultációban résztvevők száma, a legfrissebb összesítés szerint meghaladta a 350 ezret a kérdőívet kitöltők száma – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.
A Pesti Srácok.hu értesülése szerint jogtalanul kaphattak koronavírus elleni oltást a Pesti úti Idősotthon egyes vezetőinek nem veszélyeztetett korú rokonai.
A portál úgy fogalmaz: miközben a baloldaliak továbbra is az oltás ellen kampányolnak, az általuk felügyelt intézményekben a szabályokat figyelmen kívül hagyva kapnak vakcinát a hozzájuk közel állók.
A szocialisták képviselője, Tóth Csaba hagyta, hogy szétlopják Zuglót – mondta a Momentum elnöke. Fekete-Győr András szerint az MSZP-s politikus se nem tisztességes, se nem becsületes.
Niedermüller Péter és szövetségesei minden fronton gyűlöletpolitikát érvényesítenek, ezért a polgármesternek le kellene mondania – mondta a Magyar Nemzetnek Bajkai István.
A Fidesz országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a Gyurcsány-párti polgármester íratlan szabályt sértett meg azzal, hogy eltérő nézetekre hivatkozva távolította el a Fidelitas erzsébetvárosi elnökét a Piacüzemeltetési Kft. felügyelőbizottságából.
Kétmilliárd forint értékben kap szimulációs eszközöket 11 fővárosi és Pest megyei kórház – jelentette be az emberi erőforrások minisztere.
Átadták a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján a felújított tulipános osztályt – közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.
A héten minden érintett megkapja a tizenharmadik havi nyugdíj első részletét – közölte Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára.
Nem módosította a jegybanki alapkamat 0,6 százalékos szintjét a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa.
Orbán Viktor miniszterelnök Olivier Ginon-nal, a Hungexpót üzemeltető francia GL events cégcsoport elnökével tárgyal. A megbeszélésen a magyar gazdaság újraindításáról, ezen belül is a rendezvényszervező szektor talpra állításáról volt szó.
A Gazdaság-újraindítási akcióterv harmadik ütemének egyik fontos eleme a magyar gazdaság teljes digitalizálása – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter.
Az egészségügyi kockázatok csökkentése érdekében 2021. május 23-ig állapodhatnak meg a törvényi keretektől eltérően a távmunkáról a munkáltatók és a munkavállalók – jelentette be Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
Áprilisra 518 ezer vendégéjszakányi foglalás szerepel a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatbázisában, és a foglalások száma napról napra nő – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Egyiptom bebizonyította, hogy az illegális migrációs a tengeren is megállítható, ezért minden, feltétel nélküli támogatást megérdemel az Európai Uniótól – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kairóban.
A világon több mint 111,7 millió ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma csaknem 2,5 millió, a gyógyultaké 63 millió a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.
Megérkezett Kijevbe a koronavírus elleni oltóanyag első szállítmánya Indiából – jelentették ukrán híradások az egészségügyi minisztériumra hivatkozva.
Rekordmagasra nőtt a kórházban kezelt súlyos koronavírus-betegek száma Csehországban – közölte a cseh egészségügyi minisztérium.
Romániában az utóbbi hetek stagnálása után ismét gyorsulni kezdett a koronavírus-járvány terjedése, meghaladta a húszezret a járvány halálos áldozatainak száma.
Oroszországban az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 11 823-mal emelkedett a hivatalos adatok szerint.
Többhetes csökkenés után ismét emelkedik a koronavírus-fertőzés terjedési rátája Izraelben az arab közösségekben burjánzó brit vírusváltozat miatt – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja.
Átlépte az 500 ezret a koronavírus okozta betegségben elhunytak száma az Egyesült Államokban, a regisztrált fertőzöttek száma már több mint 28 millió.
Ismét kiéleződtek a harcok a kelet-ukrajnai frontvonal mentén, ahol az ellenséges támadások következtében egy ukrán katona életét vesztette, ketten pedig megsebesültek – közölte az ukrán hadműveleti erők parancsnoksága.
A georgiai parlament bizalmat szavazott Irakli Garibasvili miniszterelnöknek, és elfogadta kormányának összetételét.
Irán hivatalosan is korlátozni kezdte az együttműködést a nukleáris létesítményeket ellenőrző nemzetközi szakértőkkel – jelentette az iráni állami televízió.
Növekedett az afganisztáni konfliktus polgári áldozatainak száma a kormány és a tálibok közötti béketárgyalások tavalyi kezdete óta – számolt be éves jelentésében az ENSZ.
Több mint ezer mianmari menedékkérőt toloncoltak vissza hazájába a malajziai hatóságok, jóllehet egy Kuala Lumpur-i bíróság nem sokkal korábban a kitoloncolások felfüggesztéséről döntött.
Elítélték a G7 országcsoport külügyminiszterei az erőszak alkalmazását a mianmari katonai puccs ellen tüntetőkkel szemben, és követelték a felelősök elszámoltatását.
Az Európai Bizottság 39 millió euró segélyben részesíti a Bangladesben és Mianmarban lakhelyüket elhagyni kényszerülteket és a konfliktusok által sújtott közösségeket.
A kanadai parlament határozatot fogadott el arról, hogy a kínai hatalomnak az ujgur kisebbséggel szembeni bánásmódja Hszincsiang tartományban népirtással ér fel.
Letartóztatták a bebörtönzött mexikói drogbáró, a Köpcös néven ismert Joaquín Guzmánnak a feleségét a virginiai Dulles nemzetközi repülőterén kábítószer-kereskedelemben való részvétel gyanújával – jelentette be az amerikai igazságügyi minisztérium.
Az amerikai Virginia állam parlamentje megszavazta a halálbüntetés eltörlését, ami egy hatalmas fordulat annak az államnak a történetében, amelyben a legtöbb elítéltet végezték ki az amerikai államok közül.
Fegyelmi eljárás és nyomozás indult két mohácsi rendőr ellen, mert a gyanú szerint hajléktalanokat bántalmaztak a közelmúltban a Duna-parti városban – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.
Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfi ellen, mert az autójáról a rögzítés nélkül szállított és az útra ömlő salétromsav miatt a segítségére siető mentősök megsérültek.
Jégkorong Erste Liga: UTE – Opten Vasas HC 7:3
Férfi röplabda Magyar Kupa elődöntő, első mérkőzés: Fino Kaposvár – Kecskeméti RC 3:0
A Sopron Basket rendezi a női kosárlabda Euroliga egyik negyeddöntős buboréktornáját március 17-től 19-ig.

hirtv.hu/hirtvkulfold/tovabbra-sincs-oltoanyag-az-europai-unioban-2517392?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?