máj 25, 2021
4 Views
0 0

Továbbra sincs érdemi válasz a tapolcai kórház újranyitásáról

Written by

Rig Lajos az azonnali kérdések és válaszok órájában a tapolcai kórház további sorsáról kérdezte Rétvári Bence államtitkárt. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint, ha Orbán Viktor bejelentései alapján enyhítenek a korlátozásokon, akkor arra kiváncsi, hogy a tapolcai kórház működésében, illetve az ország többi egészségügyi intézményében mikor állhat vissza a rendes betegellátás?

Rétvári Bence válaszában államtitkár azzal kezdte, hogy a járvány szinte minden kórházat érintett. Azt hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány ellenére Magyarorszogon mindenki megkapta a rendes kórházi kórházi ellátást. Ezután viszont már csak a politikai válasz érkezett. 

Ahhoz, hogy visszaálljon a rendes betegellátás, akkor nem támadni kell az oltásokat hanem segíteni abban, hogy minél többen beoltássák magukat

– jelentette ki Rétvári Bence az Emmi parlamenti álalmtitkára.

Sajnálom de nem sikerült válaszolnia a kérdésemre

– reagált Rig Lajos.

A Jobbik országgyűlési képviselője megismételte, hogy miért nem indulhatott el a kórházi betegellátás? Azért mert nincs elég orvos, vagy más a tervük a tapolcai kórházzal?

Már több ágy áll rendelkezésre a kórházakban mint korábban, de bízunk abban hogy hamarosan minden téren a korábbi rendszer szerint működhetnek a kórházak

– mondta Rétvári Bence, aki az orvos hiány kérdését politikai véleményekkel magyarázta.

Lapunk múlt héten számolt be arról, hogy nem lesz aktív ellátás a tapolcai Deák Jenő kórházban.
 

alfahir.hu/2021/05/25/rig_lajos_tapolcai_korhaz_retvari_bence_orszaggyules_azonnali_kerdesek_oraja

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?