ápr 29, 2021
5 Views
0 0

Tönkreteszik a vadvilágot: dollármilliókat költenek, hogy farkasokat lőjenek ki Amerikában

Written by

A farmerek és állattenyészők által támogatott javaslat a napokban törvényerőre emelkedhet. Brad Little kormányzónak hat napja van, hogy aláírja, vagy megvétózza. A gazdálkodók szerint a farkasok megölik, illetve elijesztik a juhokat, szarvasmarhákat és más haszonállatokat.

(A legfrissebb hírek itt)

„Tönkreteszik a farmereket és a vadvilágot is” – idézte a The New York Times Mark Harris szenátor beszédét. Az Idahói Hal- és Vadvédelmi Hivatal 2002-ben készítette el a farkasvédelmi tervét, amelyben azt írták, legalább 150 egyedből álló farkaspopulációt kell fenntartani az államban. Harris szerint az egyedszám az utolsó számlálás alapján több mint 1500-ra nőtt.

Természetvédelmi szervezetek ugyanakkor arra kérték a kormányzót, hogy vétózza meg a tervezetet.

Dollármilliókat fognak közpénzből arra költeni, hogy kilőjék a farkasokat, ami végső soron azzal fenyeget, hogy visszakerüljenek a veszélyeztetett fajok vörös listájára és szövetségi igazgatás alá vonják őket – írta a közleményében a Western Watersheds Project (WWP) nonprofit szervezet.

A szürke farkasokat tavaly vették ki az Egyesült Államok veszélyeztetett állatok védelméről szóló törvényének hatálya alól, mivel populációja megerősödött. Little kormányzó az aláírással lehetővé teszi, hogy az állam a farkasok kilövésére szakembereket fizessen, ezen kívül vadászok is lelőhetik az állatokat.

(MTI)

www.blikk.hu/geo/farkas-amerika-loves-kornyezet-allatvedelem/y1sn0v9

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?