ápr 29, 2021
15 Views
0 0

Tömegmészárlás készült Szlovéniában, elfogtak egy 20 éves fiatalembert

Written by

A darkneten ötezer dollárért rendelt egy Glock pisztolyt és egy Remington gépkarabélyt egy húszéves szlovén fiatalember. A fegyvereket egy mikrohullámú sütőbe rejtették a szállítók. Az amerikai nemzetbiztonsági szolgálat munkatársai lefoglalták az eszközöket és értesítették a szlovén hatóságokat – írja a szlovén 24ur.com híroldal.

A fiatalember a szüleivel él Észak-Szlovéniában egy kistelepülésen, eddig nem volt dolga a rendőrséggel. Visszahúzódó, emberkerülő, többnyire a szobájában gubbasztó életmódot folytatott. A szlovén sajtó által megszerzett információk szerint tömegmészárlást tervezett.

A saját otthonában tartóztatták le, ahol ellenállást nem tanúsított. A mészárlásra bosszúból készült, mert állítólag az egykori iskolájában zaklatták.

Az öldöklést közintézményekben tervezte, éspedig bosszúból

– mondta Primož Donoša, a kranji rendőrség bűnügyi osztályvezetője.

Az őrizetbe vett fiatalember részletes halállistáján zömmel a saját korosztályából válogatott személyek szerepelnek, de pedagógusok is felkerültek. A nyomozás eddigi adatai szerint a mészárlásokat különböző helyszínekre tervezte. Az összes listán szereplő személy most rendőrségi védelem alatt áll.

Szándéka komolyságát az is jelzi, hogy ötezer dollárt szánt a fegyverbeszerzésre, és azt is elég árulkodó, hogy a darknetre nem lehet véletlenül csak úgy ráklikkelgetni.

index.hu/kulfold/2021/04/29/darknet-tomegmeszarlas-szlovenia/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?