okt 15, 2020
5 Views
0 0

Tömeges fertőzés miatt nem fogad betegeket a Mohácsi Kórház belgyógyászati osztálya

Written by

Tömeges fertőzés miatt nem fogad betegeket a Mohácsi Kórház belgyógyászati osztálya

Folyamatosan emelkedik Baranyában és Tolnában is a koronavírus fertőzöttek száma. Mohácson bezárt a belgyógyászati osztály, mert közel 30 dolgozó és több beteg is megfertőződött. Több helyen az is előfordul, hogy egy-egy iskolai osztály, óvodai csoport karanténba kerül: Kozármislenyben egy óvodai csoportnak, Pécsett a Szent Mór iskolában több osztálynak is otthon kellett maradnia.

Két orvos, hét beteg, valamint 15 ápoló és más munkakörben dolgozó kórházi alkalmazott koronavírus-tesztje lett pozitív a Mohácsi Kórház belgyógyászati osztályán. A város ellenzéki képviselője, Szigeti József – aki maga is praktizáló orvos – azt mondta: a belgyógyászati osztály már biztosan zárva van. Az ilyen ellátásra szoruló betegeket a Komlói egészségcentrumba és a Pécsi Tudományegyetem gasztroenterológia szakrendelésére irányítják át. A szakember szerint a kórház akkor kerülhet bajba, ha az ellátó személyzet nagy része fertőződik meg.

A baranyai Kozármisleny óvodájának egyik csoportjában lett koronavírusos egy kisgyerek. A tünetmentes gyermeke fertőzöttségét egy kórházi felvétel során, egy szülés keretében mutatták ki – mondta el híradónknak Bíró Károly, polgármester. Hozzátette: ennek köszönhetőn időben sikerült mindenkit elkülöníteni. A csoportszoba és az intézmény fertőtlenítését pedig azonnal elrendelték.

Pécsett a Szent Mór Iskolaközpont Gimnáziumában 6 diáknál mutattak ki koronavírust. Az érintett pedagógusok és osztályok karanténba küldték.

A Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola eddig három pozitív fertőzöttet találtak.

Szekszárdon a Szent József Katolikus Iskolában egy fertőzött pedagógus miatt két osztály; a Dienes Valéria Átlalános Iskolából pedig több tucatnyian (egy osztály és négy csoport) vannak karanténban. Híradónknak Prischetzkyné Márkus Emőke, a Dienes Valéria Általános Iskola igazgatója azt mondta: a négy csoportnak már lejárt a karantén, így ők a normál munkarendben folytathatják a tanulmányaikat, míg a karanténba lévő osztály digitális oktatásban vesz részt.

Az iskolában azóta egy új monitoros hőkamerát is felszereltek amely láz esetén azonnal jelez.

Nem fogad betegeket a Mohácsi Kórház belgyógyászata

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201015-tomeges-fertozes-miatt-nem-fogad-betegeket-a-mohacsi-korhaz-belgyogyaszati-osztalya

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?