nov 20, 2020
5 Views
0 0

Tokió: a kakast is Rasovszky Kristófék keltik az olimpián

Written by

Eredetileg is korán, reggel hétkor ugrottak volna vízbe az úszók, de a nagy meleg miatt módosították a startot, így 6.30-kor vágnak majd neki a 10 kilométeres távnak a résztvevők – az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz értesülése szerint.

A sportági szövetség és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közösen hozta meg a döntést, melynek nyomán a tervek szerint 9 óra után pár perccel véget ér a verseny. A nők augusztus 4-én, a férfiak egy nappal később úsznak az Odaiba Kikötőparknál kialakított pályán.

A magyarok közül egyelőre csak a világ- és Európa-bajnok Rasovszky Kristóf rendelkezik kvótával.

A koronavírus-járvány előtt a várható nagy meleg volt a központi téma a tokiói játékokat illetően. A márciusban eldöntött halasztással lényegileg nem változott e tekintetben semmi, mivel a jövő évi olimpia csak egy nappal kezdődik korábban, azaz gyakorlatilag ugyanabban az időszakban lesz.

A programban már korábban módosításokat hajtottak végre a hosszú távú atlétikai számokat, a lovassportot, a hetes rögbit és a hegyi kerékpárt illetően. A maratoni versenyeket, illetve a gyalogló számokat pedig Szapporóba, Tokiótól több mint 800 kilométerre északra helyezték át.

Az olimpiát 2021-ben július 23. és augusztus 8., a paralimpiát pedig augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?