máj 6, 2021
13 Views
0 0

Tokió 2020: beoltják az összes spanyol sportolót az olimpia előtt

Written by

A tokiói olimpiára utazó összes spanyol sportolót beoltják a koronavírus elleni vakcinával, jelentette be csütörtökön az ország kulturális és sportminisztériuma.

José Manuel Rodríguez Uribes miniszter kiemelte: az országban élők közös döntése volt, hogy beoltsák azokat a sportolókat, akik Japánban őket képviselik majd az ötkarikás játékokon. Hozzátette: a jövő héten ugyanebben a témában egyeztet Miguel Carballedával, a paralimpiai bizottság elnökével is.


Hirdetés

Alejandro Blanco, az olimpiai bizottság első embere kiemelte: egyelőre 240 sportoló került fel a listára. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy még jelenleg is tart a kvalifikációs időszak, és vannak olyan sportágak, ahol csak június végén zárul. A sportvezető közölte: számításai szerint a spanyol olimpiai küldöttség 550-600 személyből áll majd.

A spanyolok előtt már több országban – egyebek mellett Ausztráliában, Franciaországban és Kanadában – jelentették be, hogy az olimpiára utazó versenyzőik oltást kapnak.

A tavalyról idén nyárra halasztott ötkarikás játékok megnyitója a tervek szerint július 23-án lesz, a versenyek augusztus 8-ig tartanak. A paralimpiára augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor.

www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/tokio-2020-beoltjak-az-osszes-spanyol-sportolot-az-olimpia-elott-2824843

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?