jan 14, 2021
3 Views
0 0

Tokió 2020: B- és C-tervre is szükség van a rendezéshez

Written by

A járványhelyzet alapján legkésőbb márciusban eldöntik, lehetne-e külföldi nézők a versenyeken – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Egy japán kormánytag kétségbe vonta a koronavírus-járvány miatt idén nyárra halasztott tokiói olimpia megrendezését.


Hirdetés

„A lehető legjobban fel kell készülnünk a játékokra, de máshogy is végződhet a dolog” – jelentette ki csütörtökön Kono Taro adminisztrációért és reformokért felelős miniszter. – „Bármi megtörténhet, az olimpiai bizottságnak ki kell dolgoznia egy B és C tervet is. Nem egyszerű a helyzetünk” – tette hozzá.

A fertőzések emelkedő száma és a nemrég kihirdetett rendkívüli állapot miatt a lakosság egyre kétkedőbb az olimpiarendezést illetően. Néhány napja egy közvélemény-kutatás során japánok mintegy nyolcvan százaléka nyilatkozott úgy, hogy az olimpiát és paralimpiát törölni kellene, vagy ismét el kellene halasztani.

Mori Josiro, a szervezőbizottság elnöke ugyanakkor kedden kijelentette, hogy „teljességgel lehetetlen” az újabb halasztás. Hozzátette, hogy a járványhelyzet alapján februárban vagy márciusban döntik el, hogy lehetnek-e külföldi nézők a versenyeken.

Az olimpiára eredetileg tavaly július 24. és augusztus 9. között került volna sor, a paralimpia pedig augusztus 25-én rajtolt volna, de a koronavírus-járvány miatt márciusban mindkettőt elhalasztották. Az ötkarikás játékokat a jelenlegi tervek szerint idén július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, a paralimpiára pedig augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor.

(MTI)

www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/tokio-2020-b-es-c-tervre-is-szukseg-van-a-rendezeshez-2804801

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?