okt 13, 2020
9 Views
0 0

Tokió 2020: a tornászok novemberben nemzetközi versenyen tesztelnek

Written by

Tokióban november 8-án nemzetközi tornaversenyt rendez a japán szövetség (JGA), a jövő esztendőre halasztott olimpia egyik teszteseményeként.


Hirdetés

A viadalon 32 tornász, a házigazda japánok mellett amerikai, kínai és orosz vesz részt, és annak megrendezéséhez hozzájárult a nemzetközi szövetség. A JGA hozzátette: az egynapos rendezvényen maximum kétezer néző lehet jelen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban, amely a pandémia miatt jövőre halasztott ötkarikás játékok során majd a kézilabdázók meccseinek ad otthont.

Az olimpián a tornászok versenyeit az öböl zónában lévő Ariake Tornaközpont rendezik.

A JGA kiemelte: a külföldről érkező tornászoknak az országba való belépéshez rendelkezniük kell egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel. Ezzel mentesülnek a Japánban amúgy más országokból érkezők számára kötelező 14 napos karanténtól, viszont a tornászokat naponta tesztelik, amíg a helyszínen tartózkodnak.

A novemberben Japánba készülő Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint az ötkarikás játékokon a házigazdák várhatóan a világ minden országából tudják majd fogadni a vendégeket.

www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/tokio-2020-a-tornaszok-novemberben-nemzetkozi-versenyen-tesztelnek-2789307

Komment írása

banner

Vélemény, hozzászólás?