máj 31, 2021
4 Views
0 0

Többség híján az utcáról alkotmányozna a baloldal

Written by

– Egyértelmű, hogy a baloldali összefogás Gyurcsány Ferenc vezényletével anarchiába taszítaná Magyarországot. Még Brüsszelnek, Berlinnek és Washingtonnak sem lenne egyszerű megmagyarázni, hogy miért az ötvenes éveket idéző sztálini önkénnyel és dekrétumokkal kormányoznak – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Georg Spöttle annak kapcsán, hogy Kis János filozófus nemrég arról értekezett, milyen lehetőségei vannak a baloldalnak arra, hogy hatalomra kerülve, de kétharmados többség nélkül változtassák meg az alaptörvényt. Az SZDSZ egykori elnöke azt is elfogadhatónak tartaná, hogy nyílt összeütközések, „erőpróba” kezdeményezésével, valamint tüntetésekkel szilárdítsa meg a hatalmát a kormányra kerülő baloldal. Kis János szerint az az igazi nagy kérdés, hogy „a demokratikus oldal” tud-e a Fidesz tüntetőinél nagyobb tömeget az utcára vinni és az utcán tartani mindaddig, amíg az Orbán-hívek hada ki nem fárad.

Ennek kapcsán a biztonságpolitikai szakértő közölte: a lakosság a kezdeti sokk után kimenne az utcára, és országos tüntetéssorozatok zavarnák meg a közrendet, amelyet a baloldal rendőri erőszakkal próbálna megtörni, ami akár polgárháborús állapotokat teremthet, ahogy tavaly az Egyesült Államokban is történt, George Floyd halála után.

– Gyurcsányék hatalomra jutása után könnyen ugyanez következhet be itthon is. Gondoljuk csak vissza, mekkora tüntetések és felháborodás volt az őszödi beszéd kiszivárgása után, amikre szemkilövetés és lovasroham volt a válasz

– emlékeztetett Georg Spöttle, majd hozzátette: Dobrev Klára is azt a narratívát követi, hogy csak az lehet alkalmas Orbán Viktor kihívójának, aki utána leszámol a Fidesszel.

Az elemző felhívta a figyelmet, hogy egy kaotikus politikai rendszerváltás és a közintézményekben beígért „fidesztelenítés”, valamint Mészáros Lőrinc cégcsoportjának a felfüggesztése magával hozná, hogy több mint harmincezer ember válna munkanélkülivé. Ez komoly gazdasági visszaesést és munkanélküliséget okozna, aminek eredményeként az így utcára kerülők százezrei nem tudnák biztosítani a megélhetésüket, továbbá a hivatalukat elvesztett közalkalmazottak képtelenek lennének a lakás- és gépjárműhiteleket törleszteni, ami kilakoltatásokhoz és a vásárlóerő csökkenéséhez vezetne.

Mindez nyugtalanságot váltana ki nemzetközi szinten is, mivel Németország – mint a legerősebb gazdasági partnerünk – nyilvánvalóan féltené itteni befektetéseit és üzemeit, így a gazdasági visszaesés hatására a külföldi befektetők kimenekítenék tőkéjüket Magyarországról.

A baloldali politikusok ígéretei kapcsán a szakértő emlékeztetett, hogy korábban már Fekete-Győr András is pedzegette az alkotmányos rend időszakos felfüggesztését, hogy vállalkozókat és politikusokat lehessen rács mögé dugni, bankszámlákat befagyasztani, ingatlanokat zárolni és korlátozni az utazási szabadságot egy átmeneti időre. A Momentum elnöke által emlegetett úgynevezett „felcsúti per” – mint azt a párt elnöke korábban nyilatkozta – „az Orbán-rendszer politikai és gazdasági felépítőinek, ha úgy tetszik a rendszer fő bűnöseinek a pere lesz. Politikusok és oligarchák ülnek majd a vádlottak padján. Magyarország kontra Orbán, Mészáros, Rogán és társaik.”

– A baloldalon évek óta hangoztatják az is, hogy lebontanák a határkerítést, amit hatalomra kerülve nyilvánvalóan végre is hajtanának, hogy ezzel jó pontokat szerezzenek Brüsszelben. Emellett aláírnák a szétosztási kvótát, és a magyar családok támogatása helyett a pénzt segélyként migránsoknak adnák, akik a határ megnyitása után elözönlenék az országot. Ugyanakkor sem Ausztria, sem Németország nem tudna még egy migrációs hullámot elviselni, így lezárnák a határaikat, és nekünk kellene megbirkózni a határon átzúduló tömegekkel. Emiatt a közbiztonság megszűnne, és soha nem látott bűnözési hullám lenne tapasztalható. Mindennek hatására Magyarországon több fronton is eluralkodna a zűrzavar – hívta fel a figyelmet Spöttle.

Magyar Nemzet

hirtv.hu/ahirtvhirei/tobbseg-hijan-az-utcarol-alkotmanyozna-a-baloldal-2522519?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?