ápr 7, 2021
10 Views
0 0

Több üzlet már változtatott a nyitvatartási időn

Written by

A már hatályos szabályok szerint az üzletekben az ott foglalkoztatottakon kívül 10 négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat, amibe nem számít bele a kiskorú gyermek, illetve a 65 év feletti és a fogyatékkal élő személy segítője.

Az ALDI Magyarország üzletek jellemzően 900 és 1100 négyzetméter közötti eladótérrel rendelkeznek, vagyis egyszerre 90-110 vevő tartózkodhat az adott áruház területén, közölte az üzletlánc az Indexnek megküldött közleményében.

Egyes boltok mérete eltérhet, ami természetesen befolyásolja a vásárlók számát. A vállalat ezért a vevőket a bejáratnál elhelyezett plakátokon tájékoztatja az adott üzletre vonatkozó maximális vásárlószámról. Ezt a cég az üzletek bejáratnál kihelyezett bevásárlókocsik, illetve kosarak számának korlátozásával irányítja: ha a vásárlók az üzlet előtt nem találnak bevásárlókocsit, illetve az előtérben kosarat, akkor az adott áruház elérte a jogszabályban meghatározott maximális vásárlói létszámot. A beengedést az üzlet dolgozói, valamint a vagyonőrök koordinálják. Az ALDI egyúttal április 7-től meghosszabbítja magyarországi üzleteinek nyitvatartását: ezentúl a legtöbb áruház hétköznap és szombaton 7 és 21 óra között tart nyitva, néhány üzlet pedig fél héttől 21 óráig. Vasárnap minden egyes üzlet egységesen 7 és 19 óra között várja a vásárlókat.

Holnap nyithatnak az üzletek, újraindulnak a szolgáltatások.

A Tesco szigorúbb biztonsági követelményeket vezet be, 15 négyzetméterenként lehet egy vásárló – mondta Pálinkás Zsolt vezérigazgató a Világgazdaságnak.

Hozzáfűzte: ahol indokolt volt, már eddig is maximálták a vásárlók számát, de 6-8 percnél többet még senki nem várt arra, hogy bejusson a boltba. 

A járványvédelmi intézkedések maradéktalan betartása, az 1 fő/10 négyzetméter létszámkorlátozás és rendszeres, fokozott fertőtlenítés mellett az Euronics mind a 68 üzlete már ismét rendes nyitvatartási időben várja a vásárlókat, olvasható a műszaki áruházlánc Indexnek megküldött közleményében. Az áruházak bejáratánál egy-egy munkatárs folyamatosan számolja a be- és kilépő vásárlókat, és ha az éppen bent tartózkodók száma eléri a jogszabályban meghatározott korlátot, megkéri az újonnan érkezőket, hogy kint várakozzanak. Az üzletekben tartózkodókat szükség esetén rendszeresen figyelmeztetik a 1,5 méteres védőtávolság betartására.

Az élelmiszerüzletek karcolásokkal megúszták, a gyógyszertárak forgalma csaknem egynegyedével csökkent.

A Möbelix bútoráruház már jelezte: szerdától új nyitvatartási idővel várja a vásárlókat. A vállalat honlapja szerint hétfőtől szombatig 10 és 20 óra között, vasárnap pedig 10 és 18 óra között kereshetik fel az áruházat. Az IKEA még dolgozik a nyitáson, a cég jelenleg felkészíti áruházait a lehető legbiztonságosabb működésre. Honlapjukon az olvasható, hamarosan tájékoztatnak arról, hogy mikor milyen biztonsági intézkedésekkel nyitják meg áruházaikat. 

index.hu/gazdasag/2021/04/07/nyitvatartasi-ido-lazitas-koronavirus-aldi-tesco-ikea-euronics-mobelix/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?