ápr 30, 2021
3 Views
0 0

Több tucat embert agyontapostak egy izraeli rendezvényen

Written by

Több tucat embert agyontapostak egy izraeli rendezvényen

Több tucatnyi embert agyontaposott a tömeg egy zsidó ünnepségen kialakult tolongásban Izrael északi részén, és több mint százan megsérültek, sokan közülük válságos állapotban vannak – tudatták a mentőegységek péntek hajnalban.

A Magen David Adom mentőszervezet korábban legkevesebb 28 halálos áldozatról beszélt, a 12-es tévécsatorna azonban már 38 halottról számolt be. A mentők egyik szóvivője felfoghatatlan katasztrófának nevezte a történteket. A rendőrség lezárta a környéket, a több tízezer résztvevőt pedig buszokkal igyekeznek elszállítani a helyszínről.
A tragédia Merón városában történt, ahol a 2. században élt rabbi, a zsidó miszticizmus egyik vezéralakja, Simon bar Jocháj sírja található, aki a hagyomány szerint ezen a napon fedte fel a kabbala legmélyebb titkait. Ez “Istenhez kerülésének” vagyis halálának évfordulója is egyben a zsidó hagyomány szerint. Ennek ünnepe a lág báómer, amikor rendszeresen hatalmas tömeg gyűlik össze, máglyákat gyújtanak és egész éjjel táncolnak, imádkoznak.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210430-tobb-tucat-embert-agyontapostak-egy-izraeli-rendezvenyen

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?