febr 22, 2021
10 Views
0 0

Több SZFE-s tanár nevét sem közölték, mert tartanak a reakcióktól

Written by

Több SZFE-s tanár nevét sem közölték, mert tartanak a reakcióktól

Az egyetemet fenntartó kuratórium elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjút.

Több tanár nevét még nem hozta nyilvánosságra a Színház- és Filmművészeti Egyetem a reakciótól való félelem miatt, köztük a külföldi vendégoktatókét sem – derül ki Vidnyánszky Attila Magyar Nemzetnek adott interjújából.

Az egyetemet fenntartó kuratórium elnöke azt mondta: nagyon nehéz volt felkérni az új tanárokat, mert sokan jelezték, hogy bár támogatják az SZFE új vezetőségét, félnek a „megmondóemberektől” és az ilyenkor beinduló gépezettől, illetve a kommentelők gyalázkodásától, ezért nem vállalják el a felkérést. „Többek nevét inkább nem mondjuk el most. A külföldi vendégoktatókét sem, akik mesterkurzust tartanak majd, mert nemzetközi hadjárat indulna ellenük. (…) Kiadták a parancsot, hogy földönfutóvá kell tenni bennünket. Ennél gyilkosabb szavakat nehéz elképzelni” – fogalmazott Vidnyánszky.

Az elnök elmondása szerint egyébként a számok alapján öt százalékkal nőtt az egyetemre felvételizők száma az ellenük folyó „agitáció és propaganda” ellenére; és összesen csak négyen hagyták ott az egyetemet. Többen azonban passziváltatták magukat, vagyis halasztanak.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210222-tobb-szfe-s-tanar-nevet-sem-kozoltek-mert-tartanak-a-reakcioktol

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?