ápr 5, 2021
3 Views
0 0

Több mint százezren fertőződtek meg egy nap alatt Indiában

Written by

A mostani adat mintegy 5500-al haladja meg a korábbi, tavaly szeptember 17-i csúcsot, amikor 97 894 embernél mutatták ki 24 óra alatt a kórt. Hétfőre 478-an haltak meg, így a járvány kezdete óta 165 101-re emelkedett a betegség halálos áldozatainak száma.

A fertőzés hirtelen történt emelkedésének hírére estek a helyi tőzsdei indexek.

Indiában még a koronavírus második hullámával küzdenek az egészségügyi hatóságok. A leggazdagabb államban, Maharastrában 57 074 esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában, ugrásszerűen megnőttek a fertőzéses esetek.

Attól tartva, hogy az egészségügyi ellátórendszer nem képes lépést tartani az ilyen mértékű esetszám-emelkedéssel, Narendra Modi miniszterelnök magas szintű megbeszélést tartott a helyzet áttekintésére, a szövetségi hatóságok pedig szakértői csoportokat küldtek Mahárástrába és a két másik legsúlyosabban érintett államba.

Ezzel egy időben Mahárástra államban újabb járványügyi korlátozásokat rendeltek el, köztük éjszakai kijárási tilalmat, valamint péntek 20 órától hétfő 7 óráig tartó vesztegzárat. Számos államban, ahol korábban enyhítették a járványügyi előírásokat, most ismét megszigorították a korlátozásokat, újra szabályozták az esküvőkön résztvevők számát, egyben bezárták az oktatási intézményeket. A szövetségi kormány további erőfeszítéseket tesz a védőoltások beadásának felgyorsítására. Az országban minden 45 év fölötti számára lehetővé teszik az oltás beadását. A cél az, hogy július végére 300 millió ember kapja meg a vakcinát.

A koronavírus fertőzöttek számát tekintve India, ahol a járvány kezdete óta 12,6 millió beteget regisztráltak, a harmadik helyen áll a világban, az Egyesült Államok és Brazília mögött.

MTI

hirtv.hu/hirtvkulfold/tobb-mint-szazezren-fertozodtek-meg-egy-nap-alatt-indiaban-2519608?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?