okt 16, 2020
12 Views
0 0

Több mint háromezer budapesti orvos mondta azt, hogy így nem írnák alá az új szerződést

Written by

3100 budapesti orvos, a fővárosi orvosok 22 százaléka a jelenlegi feltételekkel nem írná az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, amely a jelentős béremelés mellett elfogadhatatlan kötöttségeket is jelentene – derül ki a Telex szerint a Magyar Orvosi Kamara budapesti szervezete által végzett gyorsfelmérésből

A lap szerint a  három kérdésből álló anonim felmérést szerdán indították és 13 800 budapesti orvosi kamarai tagnak küldték ki. A kamara egyik tisztségviselője a Telexnek elmondta: őket is meglepte, hogy 48 óra alatt ilyen sokan, 3901-en válaszoltak.

A Magyar Orvosi Kamara szerint:

  • A válaszadók 87,7 százaléka elutasítja, hogy új rendelkezések határozzák meg a másod-, harmadállások vállalásának lehetőségét.
  • 93,7 százalékuk elveti az orvosok ilyen mértékű, 1+1 évre szóló kirendelhetőségét, amikor nincs egészségügyi veszélyhelyzet.
  • A válaszok 81,5 százalékából az derül ki, hogy jelen körülmények között az orvosok nem írnának alá olyan egészségügyi jogviszonyról szóló szerződést, amely ezeket a feltételeket tartalmazza.

24.hu/belfold/2020/10/16/orvosok-beremeles-2/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?