nov 20, 2020
7 Views
0 0

Több mint 100 éve órákat gyártó céget perelt be Lewis Hamilton, ezt csúnyán elbukta

Written by

5 perce

Hamilton elbukta a pert / Fotó:GettyImages

Hamilton elbukta a pert / Fotó:GettyImages

Blikk-információ Blikk-információ

A versenypályán az elmúlt években elképesztő győzelmi szériában van, azon kívül azonban Lewis Hamiltonnak (35) sem jöhet össze minden: az immár hétszeres vb-első Forma–1-es pilóta egy nem mindennapi perben veszített egy svájci céggel szemben.

A brit világsztár jogászai révén megpróbálta elérni az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalánál, hogy a Hamilton International nevű luxusóragyártó szüntesse be termékei forgalmazását ilyen néven a kontinensen.

A kereset azonban már csak amiatt is furcsa, hogy az Amerikában alapított, de 2007 óta a svájci Swatch-csoporthoz tartozó vállalat 1892 óta gyárt karórákat… Termékei számos hollywoodi filmben feltűntek, a gyártó például egy fotót is bemutatott az uniós bíróságnak, amelyen az amerikai zenészlegenda, Elvis Presley (†42) a cég egyik óráját viseli a Blue Hawaii című zenés vígjáték 1961-es forgatásán.

(A legfrissebb hírek itt)

Nem csoda, hogy a Mercedes kiválóságának keresetét a tudósítások szerint tulajdonképpen „kiröhögte” a hivatal, s kijelentette, a cégnek joga van a Hamilton név használatához.

„Még a névhasználat törlését kérelmező is elfogadta, hogy a vitatott Hamilton védjegyet 1892 óta, vagyis már Lewis Hamilton természetes személy születése előtt használták” – mutatott rá döntésének indoklásában az EU Szellemi Tulajdoni Hivatala.

Cserélje kedvezőbbre hitelét, spóroljon százezreket

Drágán felvett áruhitelt, személyi kölcsönt vagy lakáshitelt váltana ki egy olcsóbb és biztonságosabb ajánlattal? Találja meg hitelkiváltásra szánt kölcsönét a Blikk és a Bank360.hu Hitelkiváltás Kalkulátorával és enyhítse a család anyagi terheit! Kalkuláljon ingyen és válassza ki a megfelelő ajánlatot!


EXTRA AJÁNLÓ
Ezen a híres webshopon november 20-án csap le a Black Friday! (x)
Olcsóbban és gyorsabban intézné a bevásárlást? Ezt a módszert érdemes kipróbálni (x)
Hamilton per bukás Lewis Hamilton Forma-1 óra

www.blikk.hu/sport/forma-1/lewis-hamilton-per-bukas-ora-ceg/js7e73y

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?