máj 31, 2021
1 Views
0 0

Több mint 100 diákot raboltak el egy nigériai iskolából

Written by

Ismét diákokat raboltak el ismeretlen fegyveresek, feltehetően váltságdíj reményében egy korániskolából Nigéria Niger államában, az ország északi részén. December óta hasonló több mint 700 gyereket raboltak el hasonló módon. A nigeri állami rendőrség szóvivője szerint a támadók motorral érkeztek, lőni kezdtek, majd magukkal vitték a gyerekeket. Legalább egy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült.

„Magam láttam 20-25 állig felfegyverzett embert motoron. Behatoltak az iskolába, és legalább 150 diákot magukkal vittek” – mondta a Reutersnek Abubakar Tegina, az iskola tulajdonosa, ami az eddigi iskolákkal szemben nem bentlakásos iskola.

A nigeri kormányzó szóvivője elmondta, hogy 11 gyereket a támadók elengedtek, mert ők túl kicsik voltak, és nem tudtak elég gyorsan menni. Elrabolták viszont a diákokon kívül egy busz utasait is.

Egy korábbi tömeges gyermekrablás 14 utolsó áldozatát éppen előző nap engedték el emberrablók Nigériában. Előtte azonban öt másik gyereket megöltek, hogy nyomást gyakoroljanak a szülőkre és az államra, hogy kifizessék a váltságdíjat. A helyi sajtó szerint a gyerekekért 180 millió naira (körülbelül 124 millió forint) váltságdíjat fizettek ki. (MTI)

444.hu/2021/05/31/tobb-mint-100-diakot-raboltak-el-egy-nigeriai-iskolabol?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?