okt 16, 2020
4 Views
0 0

Több miniszternek is hátra kell lépnie: nem indulnak a Fidesz ászai a 2022-ben

Written by

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek és Kocsis Máté frakcióvezetőnek sem kell megméretnie magát egyéni képviselőjelöltként 2022-ben, választókerületüket Fürjes Balázs agglomerációs államtitkár és Sára Botond fővárosi kormánymegbízott kapja.

(A legfrissebb hírek itt)

Várhatóan több miniszternek is hátra kell lépni a helyi küzdelmekből, hogy a központi kampányba tudják bevetni őket.

(Ez is érdekelheti: Koncz Zsófia nyerte a borsodi időközi választást: a miniszter már gratulált, hogy megmaradt a Fidesz kétharmada)

Kocsis Máté frakcióvezető sem indul képviselőjelöltként egyéniben. /Fotó: MTI-Kovács Tamás

Kocsis Máté frakcióvezető sem indul képviselőjelöltként egyéniben. /Fotó: MTI-Kovács Tamás

Korábban csak a legszűkebb körnek volt „felmentése” a választókerületi megméretés alól, Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök és Kövér László házelnök már 1998-tól nem indult egyéniben. Legutóbb Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, Kubatov Gábor pártigazgatónak és Rogán Antal kabinetminiszternek sem kellett részt vennie a helyi csatározásokban.

A szakértő szerint ezzel próbálhatják tehermentesíteni a kormánytagokat, akik amúgy is igen kemény választásra számíthatnak 2022-ben.

– Sok különfeladatot ró a miniszterekre a választókerületi munka, fogadóórák, helyi átadások, ezektől próbálják megszabadítani őket, hogy a kampány során mindenhol segíteni tudjanak. Emellett be tudnak mutatni új arcokat is – mondta a Blikknek Kiszelly Zoltán politológus.

Hozzátette, szerinte az is szerepet játszhat a döntésben, hogy ezeket a választókerületeket már nem biztos, hogy a kormánypártok fogják megnyerni, ha csak egy ellenzéki jelölt lesz, így megóvják őket az esetleges kudarctól és teret adnak egyúttal a tehetséges fiataloknak.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson? Ezzel rukkolt elő a Huawei (x)
9 gyakori kérdés a hitelkártyáról: ezeket is érdemes tudni az igénylése előtt (x)

www.blikk.hu/aktualis/politika/fidesz-2022-valasztas-gulyas-gergely-kocsis-mate/fbm3fh0

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?