ápr 8, 2021
4 Views
0 0

Több kizsákmányolt áldozatot tartott rabszolgaként egy hétfős zalai család: volt, aki elhunyt az embertelen körülmények között

Written by

Az eljárás adatai szerint 2019 januárjában egy legyengült, súlyos, életveszélyes állapotban lévő nő került kórházba Zalaegerszegen, testén több, bántalmazásból származó külsérelmi nyomot találtak.

(A legfrissebb hírek itt)

Büntetőeljárás keretében vizsgálták a zalai rendőrök a történteket, így jutottak el egy pakodi, hétfős családhoz. Ezt követően a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztálya indított eljárást emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt a család tagjaival szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak korábban több férfit és nőt is pakodi házukban fogva tartottak, akiket barátság vagy szerelemi kapcsolat ígéretével csábítottak magukhoz. A bűncselekményeket több évre visszamenőleg derítették fel a vizsgálók hosszadalmas és aprólékos munkával, és a fogvatartottak vonatkozásában több megegyező vagy hasonló szálat is megállapítottak a beszerzett bizonyítékok alapján, adta hírül a police.hu.

Szinte minden sértettet személyi szabadságuktól megfosztottak, élhetetlen életkörülményeket teremtettek számukra, éheztették, valamint munkára kényszerítették őket, és több esetben is bántalmazták a fogvatartott személyeket. Több esetben hitelfelvételre kényszerítették az általuk befolyásolt embereket, a pénzt elvettek tőlük és saját megélhetésükre fordították. A munkahellyel rendelkező sértettektől a fizetésüket elvették, ha szökni próbáltak, megverték őket. Az éheztetett, embertelen körülmények között tartottak közül egy férfi 2016 februárban elhunyt.

A nyomozók a beszerzett információk alapján lakásukon fogták el a család tagjait 2019 júliusában, majd emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, közülük négyen jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt állnak.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.


EXTRA AJÁNLÓ
Állást keres? 5+1 ok, amiért jó a GE-nél dolgozni (x)
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)

www.blikk.hu/aktualis/krimi/lezarult-nyomozas-zala-megye-rabszolgatartok/2zz122z

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?