máj 28, 2021
14 Views
0 0

Több erzsébetvárosi utcában a járdán is lehet majd parkolni

Written by

Szűkítik a járdát egyes erzsébetvárosi utcákban, hogy az autók fél kerékkel parkolhassanak rajtuk. A Dohány utcában 140-ről 75 centire csökken a járda szélessége, de hasonlóra készülnek a Nefelejcs, valamint a Wesselényi utcában is. Az önkormányzat döntéséről Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ igazgatója számolt be Facebook-posztjában.


Niedermüller Péter Fotó: botost/444.hu

A DK-s polgármester, Niedermüller Péter által aláírt dokumentum a trolik akadálytalan közlekedésével indokolja az intézkedést. Kispál Tibor alpolgármester a kerületi lapban azt nyilatkozta, csúcsidőben nagyon lassan haladnak a buszok, ráadásul nem férnek el a szabálytalanul parkoló autók miatt.

Vitézy szerint ez nem érv a szűkítés mellett. „A felfestett parkolóhelyen túllógó autókat el kell szállítani a troli útjából, nem pedig parkolóvá alakítani az eleve szűk, budapestiek és turisták által is tömegesen használt belvárosi járdákat! Az intézkedés tehát csak a szabálytalan autósokat védené a gyalogosok ellenében, hisz a szabályosan közlekedő autósok számára ugyanannyi parkolóhely maradna, mint eddig.”

444.hu/2021/05/28/tobb-erzsebetvarosi-utcaban-a-jardan-is-parkolhatnak-majd-az-autok?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
444 · Budapest
banner

Vélemény, hozzászólás?