márc 29, 2021
5 Views
0 0

Több embert lefejeztek az iszlamisták által elfoglalt mozambiki Palma városában

Written by

Több embert lefejeztek az iszlamisták által elfoglalt mozambiki Palma városában

Emberek tucatjai haltak meg az iszlamisták által elfoglalt észak-mozambiki Palma városában a héten. A szélsőségesek szerdán csaptak le a városra. Palma ellen három irányból indítottak támadást, nehézfegyverek bevetésével. A kormányerők a támadásban komoly veszteségeket szenvedtek. Szemtanúk szerint az egész település romokban hever, sokan meghaltak. Beszámolók vannak arról is, hogy egyeseket lefejeztek a városban.

Omar Saranga szerint ehhez jön még hét ember, aki a Total francia energetikai vállalat külföldi szakembereit evakuáló konvoj elleni támadásban vesztette életét pénteken. Mint mondta, emellett emberek százait, helybélieket és külföldieket egyaránt kimentettek a Total hatvan milliárd dolláros gázkitermelési projektjének közelében található városból. A The Times című brit lap korábban arról számolt be, hogy egy brit vállalkozó is meghalt a szélsőségesek támadásában egy szállodában, ahová a külföldi szakemberek menekültek az iszlamisták támadása elől. Egy diplomata mellett segélymunkások is arról számoltak be, hogy a harcok elől menekülők százai érkeznek bárkákon Pemba kikötővárosba. A diplomata állítása szerint az egyik ilyen bárkán mintegy 1300-an érkeztek a kikötőbe.

Nehézfegyvereket is bevetettek

A szélsőségesek szerdán csaptak le a városra. Palma ellen három irányból indítottak támadást, nehézfegyverek bevetésével. A kormányerők a támadásban komoly veszteségeket szenvedtek. Szemtanúk szerint az egész település romokban hever, sokan meghaltak. Beszámolók vannak arról is, hogy egyeseket lefejeztek a városban. A kormányerők átcsoportosításokat végeznek, hogy helyreállítsák az ellenőrzést az Indiai-óceán partján, a tanzániai határ közelében fekvő, 52 ezer lakosú város felett. Biztonsági források szerint a város feletti irányítást eddig még nem sikerült visszaállítaniuk a kormányerőknek. A Reuters nem tudta független forrásból ellenőrizni az értesülések hitelességét, mivel a várossal még szerdán megszakadt a kapcsolat. A Total már korábban kivonta dolgozói jelentős részét a forrongó északi Cabo Delgado tartományból, ahol az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető iszlamisták tevékenykednek.

Forrás: MTI; Fotó: AP Photo/Militant Website, File-illusztráció

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;}
pestisracok.hu/tobb-embert-lefejeztek-az-iszlamistak-altal-elfoglalt-mozambiki-palma-varosaban/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?