márc 28, 2021
6 Views
0 0

Tízezrek követik: odavan az internet a halászi rappelő postavezető lányért – videó

Written by

A posta több mint százötvenéves intézményének dolgozói igazi hivatásként tekintenek munkájukra, amit mi sem bizonyít jobban, mint egy halászi postás kisasszony története. Laáber Tímea (28) kicsit több mint egy éve a Mosonmagyaróvár melletti kis falu postavezetője. Már kamaszkorában is sokat verselt, de ahogy beköszöntött a digitális kor, már nem az asztalfióknak, hanem a közkedvelt videómegosztónak, a TikToknak kezdte ontani zsengéit.

– Készítettem egy laza, bemutatkozó zenés videót arról, hogy milyen postásnak lenni. Legnagyobb meglepetésemre a közösségi oldalakon igazi lájkcunamit indítottam el, pedig akkor még korántsem voltam olyan magabiztos, mint most – mesélte Tímea.

(A legfrissebb hírek itt)

Betöltés…

– Szeretem a munkámat, és úgy éreztem, hogy a postások már nem kapják meg azt a tiszteletet, ami őket megilletné, pedig ahogy régen, ma is nélkülözhetetlen részei a mindennapoknak. Vérszemet kaptam, és poétikus hajlamomat kamatoztatva rapversekbe foglaltam a postásmindennapokat. Erre most különösen nagy szükség van, hiszen a járványhelyzetben sok veszély fenyeget bennünket. Rímeket faragtam a maszkviselésről, a kézbesítésről, a csomagosok munkájáról, így mára a „zöldszív-védjük a postásokat” hastagnek a közösségi oldalakon összesen 20 ezer követője van – büszkélkedett a jogot végzett kirendeltségvezető.

Az újdonsült postásinfluencer legfőbb kritikusa a keresztanyja és nővére, nekik mutatja meg először az elkészült kisfilmet, és csak utána posztolja ki.

Mostanság már egyre bátrabb vagyok, mert úgy látom, az egyszerű, de vicces videók jó érzéssel töltik el és összekovácsolják a szakmai közösséget, amire ebben a zűrös időszakban nagy szükség van – mondja Tímea, akit azonban csak kis túlzással lehet a műfaj fenegyerekének nevezni.

Tímea imádja a munkáját, zenéjével pedig azt szeretné, ha a postások megkapnák a nekik járó tiszteletet / Fotó: Varga Imre

Tímea imádja a munkáját, zenéjével pedig azt szeretné, ha a postások megkapnák a nekik járó tiszteletet / Fotó: Varga Imre

Timi édesanyjával és 9 éves teknősével él együtt Mosonmagyaróvárott, és ahogy a munkahelyén, úgy a szabadidejében is mindig új kihívásokat keres.

„Így lettem állatvédő” – számol be egy másik, szinte egész embert kívánó vállalásáról. A Menedék Állatvédő Egyesület színeiben, ha kell, csigát mentek, vagy éppen befogadok átmenetileg egy-egy kutyát, néha pedig a csippelésben segédkezek. És hogy ez ne legyen elég, egy éve elkezdtem lovagolni, most is alig várom, hogy kimehessek a gyepűre – veti oda a beszélgetés végén. Meglepetésként.

(Ez is érdekelheti: A legidősebb postás 65 ezer kilométert gyalogolt)

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!


EXTRA AJÁNLÓ
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni egy drogériában? Íme a titok! (x)
6 különleges ajándék nőknek húsvéta (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/halaszi-laaber-timea-postas-rapper-tik-tok/yqfg83z

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?