márc 29, 2021
4 Views
0 0

Tizennégy éve nem volt ekkora magyar kerékpáros siker! Szenzációs eredményt ért el Valter Attila a Katalán Körverseny zárószakaszán

Written by

Magyar versenyző ilyen eredmény 2007-ben volt legutóbb képes, amikor Bodrogi László második lett a Vuelta Espana egyik futamán.

Valter Attila összetettben csak a 38. helyen végzett a Volta a Catalunya versenyen, de nem csak az utolsó etap harmadik helye miatt érdemel kitüntetett figyelmet, hanem azért is, mert a fiatal kerékpárosok versenyében megnyerte a hetedik, zárószakaszt.

(A legfrissebb hírek itt)

Jól taktikáztam. Thomas Gendt, a futamgyőztes, és Matej Mohoric, aki második lett is jót taktikázott, de a végén elmentek. Lehet, hogy hiba volt őket elengedni, de majd ezt is megtanulom a jövőben. Nagyon boldog vagyok, különösen azért, mert rosszul kezdtem a hetet. Minden nap egyre jobb lettem, és az utolsó napom volt a legjobb, jól mentek a lábaim.

Remélem a csapat is boldog, és remélem még jobban fogok teljesíteni. Mindig többet akarok, de jó érzés volt a dobogón állni, különösen egy ilyen nagyszerű versenyen.” – mondta a verseny után a Groupama-FDJ magyar versenyzője

A magyar kerékpáros idén is indul a Giro d’Italián, ahol tavaly a huszadik szakaszon a kilencedik lett, 2020-ban pedig megnyerte a Tour de Hongrie-t, a verseny előtte UAE Touron pedig a 39. helyen ért célba. Az egyhetes Katalán körversenyt a brit Adam Yetes, a Ineos Grenadiers versenyzője nyerte.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Micsoda?! Durva árcsökkenés történt a drogérialáncnál (x)
Mennyit kell ráfizetnünk, ha gyorsan akarunk lakásfelújítási kölcsönt? (x)

www.blikk.hu/sport/egyeni/valter-attila-harmadik-hely-katalan-korverseny/0cj42bj

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?