jún 5, 2021
8 Views
0 0

Tíz magyar egyetem a világ élvonalában

Written by

Idén összesen tíz magyar egyetem került fel a Shanghai Ranking szakterületeket vizsgáló Global Ranking of Academic Subjects (GRAS) rangsorára – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a tavalyihoz hasonlóan hat szakterületen került be a világ legjobbjai közé, a fizika képzés érte el a leginkább kimagasló (101–150.) értékelést.

A Semmelweis Egyetem fogorvosi képzésével 151–200., míg a klinikai orvostudományokban 201–300. helyet vívott ki magának a rangsorban. Hasonlóan előkelő (301–400. hely) a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetem helyezése a klinikai orvostudományokban.

Az állatorvos-tudományok területén az Állatorvostudományi Egyetem és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (korábban Szent István Egyetem) is 201–300. helyezést ért el, és ugyancsak a 201–300. között szerepel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a gépészmérnöki területen. A Corvinus Egyetem 100 helyet javítva a 301–400. helyen szerepel a közgazdaságtudományban.

A felsőoktatás megújítása az egyetemi modellváltással folytatódott. Idén szeptemberben a hallgatók közel 70 százaléka, több mint 180 ezer fiatal kezdi meg felsőfokú tanulmányait rugalmasabb keretek között, alapítványi fenntartásban működő intézményekben. Az egyetemek oktatási színvonalának növelésével, minőségi képzési infrastruktúrájának felépítésével Magyarország regionális tudásközponttá válhat

– olvasható az ITM közleményében.

index.hu/belfold/2021/06/05/shanghai-ranking-itm-felsooktatas-oktatas-egyetemek-rangsor-ertekeles/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?