máj 28, 2021
15 Views
0 0

Tíz év és náthaszerűvé szelídülhet a koronavírus a szakértők szerint

Written by

Fred Adler, az amerikai South Utah egyetem matematika tanszékének a professzora szerint az első hullám azért volt olyan szörnyű, mivel még nem találkozott az emberek szervezete a koronavírussal, azonban minél többen esnek át rajta, illetve kapják meg az oltást annál jobban csökken a Covid-19 súlyossága. A professzor állítását Rusvai Miklós virológus is alátámasztott a Metropol számára.

(A legfrissebb hírek itt)

Az orvos szerint az őszi-téli időszak során négy klasszikus koronavírus okoz légzőszervi megbetegedéseket. Ezekhez azonban már többé kevésbé hozzászokott az ember, emiatt nem okoznak tüdőgyulladást és hasonló súlyos tüneteket. A virológus szerint néhány évtized múlva mint a SARS–CoV2, mind pedig a Covid-19 belesimul ebbe a kategóriába.

Rusvai Miklós állítja, hogy a vakcina segít átvészelni azt az időszakot, amíg ezek a betegségek nem jutnak el az enyhébb fázisba, azaz mikor már nem fognak súlyos tüneteket okozni egy-egy megbetegedés szerint.

A vírus megszelídüléseben a legtöbb virológus egyetért, Jeffrey Shaman a New York-i Columbia Egyetem Mailman Közegészségügyi Iskolájának professzora szerint például egy influenza szerű vírussá enyhülhet, ami a legtöbb betegnek nem okoz majd komolyabb problémát.

Ez is érdekelheti: Hatalmas az igény rá: vészesen fogy az influenza elleni oltás

Jó példa ennek alátámasztására a spanyolnátha, ami mára már csak egy szezonális betegségként van jelen a mindennapokban, ugyanakkor 1918-as elődje a történelem legtöbb halálos áldozatával járó influenza járvány volt.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/rusvai-miklos-jarvany-koronavirus-covid-19/3rntpcg

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?